Ubytovaní návštevníci sa zároveň môžu stravovať v hotelových reštauráciách. Vyplýva to z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.
Hostia v režime OP sa v hoteloch musia preukázať negatívnym výsledkom testu, a to RT-PCR alebo LAMP nie starším ako 72 hodín, antigénovým testom nie starším ako 48 hodín alebo nazálnym antigénovým testom vykonaným priamo na mieste.
Reštaurácie a wellness, ktoré sú súčasťou hotelov, musia postupovať podľa pravidiel uvedených vo vyhláškach. Napríklad hotelové reštaurácie tak môžu vo svojich priestoroch poskytovať jedlo pre ubytovaných návštevníkov, nie však organizovať oslavy a iné podujatia.
Pre hotely a podobné služby krátkodobého ubytovania podľa vyhlášky platí obmedzenie kapacity na 75 percent. Tiež má byť zvýšená frekvencia upratovania, čistenia a dezinfekcie dotykových plôch prostriedkami s virucídnym účinkom, hygienické zariadenia majú byť vybavené tekutým mydlom a papierovými utierkami. Obmedzenia sa nevzťahujú na služby dlhodobého a karanténneho ubytovania.