Prepásli sme najsilnejšie dni
Vladimír (38), majiteľ hotela a reštaurácie v Starom Smokovci
- Bojovali sme o to, aby naše podniky mohli byť otvorené a my sme mohli pracovať. Nakoniec to dopadlo tak, že hotely otvoríme cez Vianoce, ale reštaurácie neskôr. Nedáva to zmysel. Turisti sa majú stravovať na lavičkách?
Skoro na celom Slovensku naozaj nikomu neprekáža, že reštaurácie sa otvoria až 3. januára, ale pre Tatry je to devastačné, lebo tu máme najsilnejšie dni sezóny. Prepásli sme ich. Aspoň sa môžu ubytovať a Silvester stráviť v izbe s chlebíčkami. Mám viac ako 40 zamestnancov a som na pokraji krachu, ale nevzdávam to.
Ubytovalo sa len pár hostí
Martin Novotný (42) z hotela v Tatranskej Lomnici
- Prvá a najdôležitejšia požiadavka na otvorenie gastroprevádzok bola splnená. Aj keď prevádzky verejného stravovania budú otvorené od 3. januára v režime OP s 50 % redukciou kapacity, počas Vianoc a Nového roka budú interiéry reštaurácií a kaviarní stále prázdne. Aspoň náš hotel v Tatranskej Lomnici sme otvorili a pár hostí sa aj ubytovalo, ale je to veľmi vzdialené od bežného štandardu.