Speváčka Dominika Stará (28) sa vie zvŕtať v kuchyni rovnako ako na pódiu. Už onedlho sa stane mamičkou, zatiaľ si však užíva posledné chvíle tehotenstva. Napríklad aj pri sporáku. Jedným z jedál, ktoré rada pripravuje, sú mexické tacos.
Otvoriť galériu
Dominika Stará
Zdroj: tibor géci
Potrebujeme:
- 100 g sójového granulátu
- 1 vačšiu cibuľu
- 2 až 3 PL ajvaru
- kokosový olej
- soľ
- čierne korenie
- korenie na fašírky
- balený šalát
- 100 g kukurice
- 100 g čiernej fazule
- 1 paradajku
- olivový olej
- tekvicový olej
- tvrdý syr
- 1 lavaš plát (chlieb)
Postup:
- Cez noc si namočíme fazuľu. Ráno vodu zlejeme a v novej vode uvaríme čiernu fazuľu domäkka (cca 40 - 50 min).
- Sójový granulát dáme do misky, pridáme štipku soli a zalejeme vodou tak, aby voda bola cca 1 cm nad ním. Necháme napučať asi 10 minút. Cibuľku si nakrájame a orestujeme na kokosovom oleji. Keď je cibuľka zlatistá, pridáme k nej napučaný sójový granulát a poriadne premiešame. Dochutíme soľou, ak treba, pridáme koreniny a ajvar. Necháme 2-3 minúty povariť na miernom ohni a potom zmes odstavíme.
- Pripravíme si lavaš čipsy. Lavaš plát si narežeme na menšie kúsky a dáme na 10 minút zapiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov (spodný aj horný ohrev).
- Kým sa nám robia čipsy, pripravíme si šalát. Balený šalát dáme do misky a pridáme k nemu uvarenú fazuľu (alebo fazuľu z konzervy) a kukuricu. Paradajku si nakrájame na menšie kocky a tiež prihodíme k šalátu. Na záver dochutíme soľou, korením, olivovým a tekvicovým olejom.