Na 4 porcie potrebujeme:
800 g kuracích pŕs
500 ml mlieka
2-3 PL múky
350 g šampiňónov
700 g gnocchi
3 PL korenie na pečené kura
3 PL korenie na pečené zemiaky
2 strúčiky cesnaku
1 ČL masla
olivový olej
Postup:
Kuracie prsia očistíme a naporcujeme na plátky. Následne ich v mise polejeme olejom, pridáme 1,5 PL z každého korenia a 1 nakrájaný strúčik cesnaku. Všetko spolu premiešame v mise a namarinované kuracie prsia necháme oddýchnuť v chladničke.
Medzitým si nakrájané šampióny osmažené na oleji s cesnakom. Pridáme zvyšné korenie a smažíme do mäkka. Šampiňóny zalejeme mliekom ( máličko mlieka odložíme na zahustenie) a varíme. Keď omáčka prevrie, pridáme zahusťovaciu zmes (zvyšok mlieka vymiešame s 1 PL múky). Prevaríme a po zhustnutí omáčky necháme oddýchnuť.
Do vriacej vody vložíme gnocchi a po vyplávaní na povrch ich scedíme a zmiešame s pripravenou omáčkou. Na panvici osmažíme pripravené kuracie prsia a máme hotovo. Servírujeme na plytkých tanieroch. Na gnocchi položíme nakrajané kuracie prsia a ozdobíme podľa možnosti.