Recepty, ktoré skvele padnú po týždňoch prejedania sa: Vegánske šaláty si zamilujú aj všežravci
7. 1. 2023, 8:00

Zdroj: kniha Máme doma vegána
Po týždňoch prejedania sa prichádza opäť čas na zdravú stravu. Prinášame vám recepty na dva šaláty, ktoré majú síce vo svojom repertoári vegáni, no rozhodne neublížia ani všežravcom.
Zdroj: anc
Zdroj: kniha Máme doma vegána
Zdroj: kniha Máme doma vegána
Galéria k článku
Mexický šalát z quinoy s fazuľou a avokádom
Počet porcií: 2
Potrebujeme:
- 50 g quinoy
- 400 g konzervovanej precedenej červenej fazule
- 50 g precedenej cukrovej kukurice
- ½ nadrobno nakrájanej červenej cibule
- 1 nadrobno nakrájanú červenú papriku bez semienok
- 4 - 6 nadrobno nakrájaných koliesok nakladaných jalapeňo papričiek
- 1 na kúsky nakrájané avokádo
- 1 hlavičku rímskeho šalátu
- 50 g podrvených tortilla čipsov a trochu na podávanie
- 1 citrón alebo limetku nakrájanú na mesiačiky
Postup:
1. Quinou prepláchneme pod tečúcou vodou, precedíme a vložíme do kastrólika. Zalejeme ju 250 ml vody a necháme zovrieť.
2. Po zovretí varíme pod pokrievkou na miernom ohreve 15 až 20 minút, alebo až kým nie je všetka voda vstrebaná a quinoa je mäkká a nadýchaná. Uvarenú quinou scedíme a dáme nabok vychladnúť.
3. Do veľkej misky dáme fazuľu, kukuricu, cibuľu, papriku, jalapeňo, pridáme vychladnutú quinou a poriadne premiešame. Pridáme avokádo a opäť premiešame.
4. Napokon pridáme nahrubo nakrájaný šalát. Posypeme podrvenými tortillami a zľahka premiešame. Podávame s tortilla čipsami a podľa chuti môžeme šalát pokvapkať citrónom alebo limetkou.
Strana
1/2
Pokračovanie na ďalšej strane