Reklama

Recepty, ktoré skvele padnú po týždňoch prejedania sa: Vegánske šaláty si zamilujú aj všežravci

Recepty, ktoré skvele padnú po týždňoch prejedania sa: Vegánske šaláty si zamilujú aj všežravci

Zdroj: kniha Máme doma vegána

Reklama

Po týždňoch prejedania sa prichádza opäť čas na zdravú stravu. Prinášame vám recepty na dva šaláty, ktoré majú síce vo svojom repertoári vegáni, no rozhodne neublížia ani všežravcom.

Mexický šalát z quinoy s fazuľou a avokádom

Počet porcií: 2

Potrebujeme:

  • 50 g quinoy
  • 400 g konzervovanej precedenej červenej fazule
  • 50 g precedenej cukrovej kukurice
  • ½ nadrobno nakrájanej červenej cibule
  • 1 nadrobno nakrájanú červenú papriku bez semienok
  • 4 - 6 nadrobno nakrájaných koliesok nakladaných jalapeňo papričiek
  • 1 na kúsky nakrájané avokádo
  • 1 hlavičku rímskeho šalátu
  • 50 g podrvených tortilla čipsov a trochu na podávanie
  • 1 citrón alebo limetku nakrájanú na mesiačiky

Postup:

1. Quinou prepláchneme pod tečúcou vodou, precedíme a vložíme do kastrólika. Zalejeme ju 250 ml vody a necháme zovrieť.

2. Po zovretí varíme pod pokrievkou na miernom ohreve 15 až 20 minút, alebo až kým nie je všetka voda vstrebaná a quinoa je mäkká a nadýchaná. Uvarenú quinou scedíme a dáme nabok vychladnúť.

3. Do veľkej misky dáme fazuľu, kukuricu, cibuľu, papriku, jalapeňo, pridáme vychladnutú quinou a poriadne premiešame. Pridáme avokádo a opäť premiešame.

4. Napokon pridáme nahrubo nakrájaný šalát. Posypeme podrvenými tortillami a zľahka premiešame. Podávame s tortilla čipsami a podľa chuti môžeme šalát pokvapkať citrónom alebo limetkou.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace