Ázijský šalát s mungo fazuľou s klíčkami a mätou
Počet porcií: 1
Potrebujeme:
- ½ najemno nastrúhanej cukety
- 8 cm najemno nastrúhanej uhorky
- 30 g mungo fazule s klíčkami
- 30 g hrachových klíčkov
- zopár plátkov nakrájanej červenej cibule (podľa chuti)
- 2 PL nahrubo nasekaných mätových lístkov a trochu na servírovanie
- 1 PL nahrubo nasekaných solených arašidov
Dresing
- 2 PL ryžového octu
- 2 ČL cukru
- 1 ČL sezamového oleja
- ½ ČL sójovej omáčky
- ¼ ČL čerstvého strúhaného zázvoru
- ¼ ČL strúhaného alebo roztlačeného cesnaku
Postup:
1. Dresing pripravíme tak, že v malej miske zmiešame ocot, cukor, sezamový olej, sójovú omáčku, zázvor a cesnak. Miešame, až kým sa cukor nerozpustí.
2. Do väčšej misky dáme cuketu, uhorku, fazuľu, hrachové klíčky, cibuľu a mätu, pridáme dresing a dôkladne premiešame.
3. Šalát posypeme nasekanými orechmi, mätovými lístkami a podávame.
Recepty sú z knihy Máme doma vegána (Ikar, a.s. – Príroda)