Mexický šalát z quinoy s fazuľou a avokádom
Počet porcií: 2
Potrebujeme:
- 50 g quinoy
- 400 g konzervovanej precedenej červenej fazule
- 50 g precedenej cukrovej kukurice
- ½ nadrobno nakrájanej červenej cibule
- 1 nadrobno nakrájanú červenú papriku bez semienok
- 4 - 6 nadrobno nakrájaných koliesok nakladaných jalapeňo papričiek
- 1 na kúsky nakrájané avokádo
- 1 hlavičku rímskeho šalátu
- 50 g podrvených tortilla čipsov a trochu na podávanie
- 1 citrón alebo limetku nakrájanú na mesiačiky
Postup:
1. Quinou prepláchneme pod tečúcou vodou, precedíme a vložíme do kastrólika. Zalejeme ju 250 ml vody a necháme zovrieť.
2. Po zovretí varíme pod pokrievkou na miernom ohreve 15 až 20 minút, alebo až kým nie je všetka voda vstrebaná a quinoa je mäkká a nadýchaná. Uvarenú quinou scedíme a dáme nabok vychladnúť.
3. Do veľkej misky dáme fazuľu, kukuricu, cibuľu, papriku, jalapeňo, pridáme vychladnutú quinou a poriadne premiešame. Pridáme avokádo a opäť premiešame.
4. Napokon pridáme nahrubo nakrájaný šalát. Posypeme podrvenými tortillami a zľahka premiešame. Podávame s tortilla čipsami a podľa chuti môžeme šalát pokvapkať citrónom alebo limetkou.