Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.02.2022 00:00 | PR články
PR článok

Kašlite na diéty: Naštartujte si trávenie vďaka 7 overeným tipom

Bojujete s dodržiavaním predsavzatí, ktoré ste si dali začiatkom roka? Namiesto hladovky stavte na pomalé zmeny, ktoré vás nebudú bolieť, no zaručene potešia váš žalúdok.
  1. Pre telo predstavuje náhla zmena jedálnička pomerne veľký stres, preto na ňu môže reagovať negatívne. Ak sa chcete vyhnúť jojo efektu alebo zníženiu imunity v dôsledku hladovania, choďte na to rozumne, a hlavne postupne.

  2. Nemusíte sa vzdávať vašich obľúbených jedál, aby ste schudli zopár kíl. Sledujte však množstvo, ktoré počas dňa skonzumujete. Dôležité je tiež prijímať dostatok tekutín.

  3. Aby váš metabolizmus fungoval opäť na plné obrátky, potrebujete hlavne dostatok vitamínov a vlákniny. Denne by ste mali skonzumovať minimálne 2 porcie ovocia a zeleniny.

  4. Skvelým pomocníkom na ceste za zdravím sú čerstvé šťavy. Ak si ich nestíhate pripraviť doma, skúste tie od značky K-Bio, ktoré podporia vaše trávenie aj imunitu. Pod privátnou značkou K-Bio v Kauflande nájdete pestrý výber ovocných a zeleninových štiav, ktoré vám pomôžu odľahčiť jedálniček zdravým a chutným spôsobom. Navyše si môžete byť istí, že neobsahujú farbivá, chuťové zvýrazňovače ani umelé arómy.

  5. Nezabúdajte na pohyb. Stačí, ak si každý deň doprajete polhodinovú prechádzku, namiesto výťahu budete používať schody, na nákup sa vyberiete peši alebo cestou z práce vystúpite o zastávku skôr. Každý krok sa počíta.

  6. Zaraďte do svojho jedálnička zdravšie verzie vašich obľúbených receptov. Pripravte si napríklad zdravé cviklové rizoto, ktoré vám prinášame ako tip od foodblogerky Lenivej kuchárky. Červená repa obsahuje množstvo vitamínov, vápnika, fosforu a železa, preto je vhodná najmä pre ženy.

  7. Ak bojujete s jej typickou chuťou, stavte na čerstvú repovú šťavu od značky K-Bio. Zíde sa vám dokonca aj pri varení.

 

Cviklové rizoto podľa Lenivej kuchárky

Ingrediencie na 4 porcie:
300 g ryže arborio/carnaroli
200 g červenej repy
1 cibuľa
250 ml bio šťavy z červenej repy K-Bio
70 g parmezánu
3 plátky masla
5 PL panenského olivového oleja
soľ a čierne korenie
100 g čerstvých šalátových listov

Otvoriť galériu
Zdroj: Kaufland

Postup:
V rýchlovarnej kanvici zohrejeme 1 - 1,5 litra vody, ktorú použijeme na podlievanie rizota. V hlbokej panvici zohrejeme olivový olej. Pridáme k nemu nadrobno nasekanú cibuľu a pečieme do sklovita. Prisypeme nepremytú ryžu a poriadne premiešame, aby sa ryža obalila vo vrstve olivového oleja. Opekáme 3 minúty za pravidelného premiešavania.

Zalejeme K-Bio šťavou z červenej repy izbovej teploty, pridáme nadrobno nakrájanú cviklu a dobre premiešame. Osolíme a za občasného miešania privedieme do varu.

Následne znížime teplotu, pridáme časť horúcej vody a pravidelne miešame, kým sa voda nevstrebe. Postupne pridávame zvyšok horúcej vody a zakaždým premiešavame, až kým sa vstrebe voda a ryža i cvikla sa uvaria al dente. Trvá to približne 20 - 30 minút.

Ryžu stiahneme zo sporáka a primiešame k nej plátky masla. Na záver vmiešame strúhaný parmezán a podľa chuti dosolíme a okoreníme. Pred servírovaním rizoto posypeme strúhaným parmezánom a ozdobíme čerstvými šalátovými listami. Dobrú chuť!

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Dym stúpa z veže historickej budovy domova dôchodcov po požiari v centre Mníchova v stredu 25. decembra 2024.
Hasiči v pozore, domov dôchodcov zachvátili PLAMENE: Nachádzali sa v ňom DESIATKY ľudí
Police in hi-visibility jackets policing crowd control
Šialenec VRAZIL autom do skupinky ľudí: Pokus o zopakovanie ÚTOKU v Magdeburgu?!
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.
Lavrov si pustil ústa na špacír: O TOMTO sa mali zhovárať Fico s Putinom
Zuzane Vačkovej to ide aj v kuchyni.
Foto
Kysnuté PEČENÉ buchty podľa Vačkovej: Všetko, čo potrebujete, máte doma!
(ilustračné foto)
RUŠNÉ vianočné ráno v slovenskej obci: V Bešeňovej zaznela EXPLÓZIA! Prípad je v rukách polície
Najznámejším človekom z doby bronzovej
je Ötzi. Ľudské obete a kanibalizmus boli za jeho čias rozšírené v celej Európe.
Váš Tip
Alkohol pili ľudia už v dobe bronzovej: Aha, čím boli vybavení a čo varili!
Manžel Zuzany Plačkovej René Rendy oslávil 34. narodeniny.
Foto
Je to vonku! Plačková ukázala luxusný darček pre manžela: René následne na hodinu zmizol
Vozidlo Záchrannej zdravotnej služby.
Doktori mali na Štedrý deň plné ruky práce: Zvláštne, čo niektorí pacienti žiadali od lekárov
(ilustračné foto).
Pri cestovaní za rodinou buďte ostražití: Počasie komplikuje dopravnú situáciu! Platia výstrahy
Kráľovská rodina.
Foto
Princ Harry drží čudný vianočný zvyk: Kate je proti srsti! Veď to nikto druhý nerobí
(ilustračné foto)
Pokiaľ trávite sviatky na horách, dávajte si pozor: HROZÍ vám nebezpečenstvo
cracked road concrete close up
Váš Tip
Nový objav slovenských vedcov: Bude to odpoveď na nebezpečné suchá?