Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Veľké porovnanie: Viete, ktoré vločky zasýtia najlepšie? Na tieto si dajte pozor!

Veľké porovnanie: Viete, ktoré vločky zasýtia najlepšie? Na tieto si dajte pozor!

Zdroj: istock

Reklama
Logo Nový ČasLogo Nový Čas

Vločky patria k veľmi obľúbeným potravinám, ktoré pomáhajú nielen našej línii, ale najmä zdraviu.

Odborníci z českého portálu vimcojim si vybrali 12 druhov, ktoré u nás v obchodoch bežne dostať a pozreli sa na ich kvality. A čo to vlastne vločky sú? „Vločky sú za tepla rozvalcované zvlhčené zrná,“ vysvetľuje odborníčka z vimcojim Karolína Hlavatá. Na ich výrobu sa dajú použiť aj pseudoobilniny ako pohánka či quinoa. „Výhodou pseudoobilnín je ich prirodzená bezlepkovosť, vďaka ktorej ich môžu konzumovať aj osoby s alergiou na lepok a celiakiou.“

Pozor na raňajkové cereálie!

- Müsli, ktoré nájdete v obchodoch, sa síce hrdia tým, že obsahujú veľa vlákniny vďaka vločkám, avšak väčšina z nich je doplnená neuveriteľným množstvom cukru. Ak sa snažíte zhodiť nejaké to kilo, radšej si vločky pripravte doma. Ochutiť ich môže napríklad ovocím či škoricou a kakaom.

Autor: jm, Nový Čas

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace