Odborníci z českého portálu vimcojim si vybrali 12 druhov, ktoré u nás v obchodoch bežne dostať a pozreli sa na ich kvality. A čo to vlastne vločky sú? „Vločky sú za tepla rozvalcované zvlhčené zrná,“ vysvetľuje odborníčka z vimcojim Karolína Hlavatá. Na ich výrobu sa dajú použiť aj pseudoobilniny ako pohánka či quinoa. „Výhodou pseudoobilnín je ich prirodzená bezlepkovosť, vďaka ktorej ich môžu konzumovať aj osoby s alergiou na lepok a celiakiou.“
Pozor na raňajkové cereálie!
- Müsli, ktoré nájdete v obchodoch, sa síce hrdia tým, že obsahujú veľa vlákniny vďaka vločkám, avšak väčšina z nich je doplnená neuveriteľným množstvom cukru. Ak sa snažíte zhodiť nejaké to kilo, radšej si vločky pripravte doma. Ochutiť ich môže napríklad ovocím či škoricou a kakaom.