Práve pre obsah týchto zložiek dokáže podporiť imunitu. Na sociálnej sieti to uviedol Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava hlavné mesto. Škorica má podľa RÚVZ aj antibakteriálne, antivírusové a protiplesňové vlastnosti. "Výborná je vďaka svojim protizápalovým účinkom pri prechladnutí a bolesti hrdla," spresnil RÚVZ.
Je vhodná pre ľudí s vysokým krvným tlakom, pomáha normalizovať hladinu cukru v krvi. Škorica sa v súčasnosti využíva pri nechutenstve, tráviacich ťažkostiach, plynatosti a ľahkých kŕčoch.
"Svoj význam má aj pri chudnutí, znižovaní hladiny cholesterolu v krvi, ale tiež pri stavoch vyčerpanosti," dodal RÚVZ. Škorica by sa však nemala používať pri precitlivenosti na silicu a pri žalúdočných a črevných vredoch.