Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.02.2022 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Hviezda seriálu Nemocnica Eva Mores o skvelej parťáčke i samote: Už osem rokov som nenakupovala oblečenie!

Do širšieho povedomia sa dostala vlani na jeseň vďaka jednej z hlavných úloh v jojkárskom seriáli Nemocnica. S herečkou Evou Mores (29) sme sa rozprávali o začínajúcej sláve, samote, skvelej kamarátke z útulkuaj o tom, prečo na rozdiel od iných žien úplne ignoruje obchody s oblečením.

Nemocnica je vašou prvou skúsenosťou s projektom takéhoto rozsahu. Aké to je? Je to pre vás aj trochu rýchlokurz seriálového herectva?

Áno, seriál Nemocnica je pre mňa nová skúsenosť. Dovtedy som sa venovala len divadlu a tesne pred Nemocnicou som stihla natočiť jeden film, a teda môžem zhodnotiť, že seriálová tvorba sa skutočne v mnohom odlišuje nielen od divadla, ale aj od filmu. Myslím, že možno povedať, že sú to tri rozdielne svety. Bavia ma všetky tri.

V seriálovej tvorbe ma baví práve tá miera efektivity, ako treba narábať s časom, čo sa odráža okrem iného aj v narábaní s emóciami. Je to riadny herecký tréning, ktorý ma nielen posúva, ale aj baví.

Pre niekoho môže byť sledovanie príbehov odohrávajúcich sa v nemocničných priestoroch dosť depresívne. Aké je to pre vás byť na pracovisku, kde pípajú medicínske prístroje a často sa tam hrajú scény plné bolesti?

Nie je to pre mňa depresívne, veď je to len hrané. Keby bola pre mňa fikcia depresívna, nemohla by som robiť herectvo. Už som ako herečka stvárňovala aj oveľa depresívnejšie veci.

„Oblečenie už celé roky zásadne nenakupujem...“ povedali ste. Ako k nemu teda prichádzate?

Toto už nie je aktuálne, lebo vlani som bola nútená kúpiť si nejaké zimné veci. Faktom však je, že dovtedy som si viac ako osem rokov žiadne oblečenie nekúpila. A opäť najbližších minimálne päť rokov si žiadne nekúpim, pretože ho mám dostatok a ďalšie nepotrebujem. Myslím, že keby ľudia vedeli, akou obrovskou záťažou je textílny priemysel pre túto planétu, zmenili by prístup, čo sa nakupovania oblečenia týka.

Okrem toho, že oblečenie nenakupujem, ani ho nevyhadzujem. Keď niečo nenosím, pošlem to rodinám v núdzi. Samozrejme, len tie pekné a zachované kúsky oblečenia, lebo robiť si zo sociálne slabších ľudí „odpadkový kôš“ na staré vynosené handry nie je správne a na nejakú „pomoc“ sa to v skutočnosti len hrá.

Ale ani tie staršie a vynosené kúsky oblečenia nevyhadzujem, tie zas posúvam ľuďom, ktorí žijú na ulici, a z prvej ruky viem, že potrebujú byť skôr v teple, ako dobre vyzerať. Ale ani oblečenie, ktoré odmietnu oni, nevyhodím. Vysteliem tým pelech svojmu psovi a ak to nechce ani môj pes, nastrihám z toho handry a umývam tým dlážku. Nevyhodím to, kým sa to doslova nerozpadne.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, Peter Derňár

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Exministerka spravodlivosti Mária Kolíková
Aktualizované
Výbor na kontrolu činnosti SIS majú viesť koaliční podpredsedovia: Kolíková sa búri
Most v banskobystrickej mestskej časti Kremnička, ktorý vo štvrtok 19. septembra 2024 náhle uzavreli pre jeho havarijný stav a spolu s ním aj úsek rýchlostnej cesty R1 idúcej pod ním, začali búrať.
Foto
Zbúranie mosta nad R1: Mimoriadne zmeny mestskej dopravy! Pripravte sa
Dvojica vraj prežíva manželskú krízu.
TOTO princ už neutají: DÔKAZ, že je manželstvo Harryho a Meghan v TROSKÁCH!
V areáli závodov ťažkého strojárstva v Dubnici nad Váhom vypukol v utorok požiar.
AktualizovanéFoto
Desivý požiar v Dubnici nad Váhom! Plamene zachvátili areál závodov
(ilustračné foto)
Spor o knihy pokračuje: Zvýšená DPH negatívne ovplyvní všetkých! Premiér pripustil možnosť úpravy
The dead body is seen lying on the ground behind a cordon tape.
Muž zabil svoju priateľku, pochoval ju na BALKÓNE! Chladnokrvný krok však pomohol pri vyšetrovaní
Ak sa remeň uvoľní, praskne alebo sa inak poškodí, môže sa to prejaviť rozsvietením kontrolky batérie v kabíne, pretože batéria sa už nebude dobíjať.
Foto
Vodiči, toto je dôležité: Čo robiť, ak začne klinový remeň škrípať a pískať?
Polícia pátra po mužovi na fotke. Ak ho spoznávate, kontaktujte políciu.
Perverzák v Bratislave! Nechutné, čo robil dievčatám v MHD: Spoznávate muža na VIDEU?
Na snímke premiér Robert Fico (Smer-SD) na tlačovej konferencii po rokovaní s predsedami opozičných strán.
Foto
Premiér Fico po rokovaní s opozíciou: Dohodli sa?! Prekvapivé slová
ilustračné foto
Ďalšia obeť vojny: Rusi zhodili na mesto dve riadené bomby! Zahynula jedna osoba († 39), dve sú zranené
Policajt Peter Ilovský.
Váš Tip
Hrdinom aj bez uniformy: Peter zachránil život 9-ročnému chlapcovi! Hrôza, čo sa tam odohralo
Na snímke český prezident Petr Pavel.
Aktualizované
V Česku to vrie! Prezident Pavel dostane od premiéra NÁVRH: Týka sa odvolania