Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.01.2022 14:27 | Šport | Hokej
Foto

Poplach v slovenskom tíme: Naša najväčšia hviezda má koronavírus!

Rozruch v slovenskom hokejovom tíme! Štyri dni pred otvorením ZOH v Pekingu sa v našom hokejovom tíme objavil prvý prípad pozitívne testovaného hráča.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Pozitívny test mal útočník Avangardu Omsk Peter Cehlárik (26), ktorý bol na posledných MS v Lotyšsku kapitánom nášho tímu a najväčšou hviezdou šampionátu. Cehlárik sa stal najlepším útočníkom MS v Rige podľa direktoriátu turnaja. V ôsmich zápasoch si pripísal 11 bodov za päť gólov a šesť asistencií.

Hráči sa v sobotu aj v nedeľu podrobili PCR tetovaniu. Po dvoch negatívnych výsledkoch mohli naskočiť na ľad a zatrénovať si. „Dnes sme mali na tréningu jedenásť hráčov a dvoch brankárov. Zatiaľ je to veľmi dobré, až na Petra Cehlárika, ktorý bol pozitívny. Budeme zo dňa na deň sledovať jeho vývoj a podľa toho sa rozhodovať, čo ďalej v jeho prípade,“ priblížil situáciu v tíme asistent generálneho manažéra tímu Oto Haščák.

V nedeľu sa k tímu pripojili ďalší hráči. Mário Grman, Martin Gernát, Martin Pospíšil, Marko Daňo, Martin Marinčin, Miloš Roman a Michal Krištof však majú za sebou zatiaľ iba jeden PCR test. Podľa plánu by sa do tréningového procesu mohli zapojiť v utorok. „Dohromady máme k dispozícii 21 hráčov. Prídu ešte štyria z českej extraligy, ale tí prídu priamo za nami do Pekingu štvrtého februára,“ dodal Oto Haščák.

Hráčom, ktorí v pondelok vykorčuľovali na ľad, padol tréning vhod. Dvojdňová izolácia na hotelovej izbe však nebola na výkone bádať. „Ja som sa veľmi tešil. Hokej mi chýbal,“ povedal Samuel Takáč, ktorý dlhšiu dobu nehral pre zranenie ruky a covid. „Ruka je už v pohode. Bol som pripravený hrať skôr, žiaľ covid to zastavil. Kondične som dobre pripravený. Posledný mesiac som iba jazdil po ľade a cvičil v posilňovni. Mal som kvázi letnú prípravu. Covid som, chvalabohu, nepocítil,“ dodal Takáč. 

O čosi ťažie zvládal prvý tréning obranca Samuel Kňažko, ktorý pricestoval so Spojených štátov amerických a počas dvojdňovej karantény dospával časový posun. „Mal som trošku ťažie nohy. Ruky nespolupracovali s nohami. Ale každému to určite padlo vhod. Bolo nás iba jedenásť na ľade, ale zajtra sa pripoja ďalší a už budeme v kompletnej sile,“ povedal po tréningu juniorský reprezentant.

Slováci absolvujú v bratislavskej "bubline" počas utorka ešte jeden tréning. V stredu sa 21 hokejistov spoločne s členmi realizačného tímu pobalí a o 15-tej popoludní odcestuje autobusom na viedenského letisko Schwechat, z ktorého o 19.40 naberie smer Instabul, kde prestúpi na lietadlo do Pekingu. V čínskej metropole absolvuje národný tím jeden prípravný zápas, 7. februára od 12.30 SEČ nastúpi proti Nemecku. Od štvrtka 10. februára ho následne čakajú ostré zápasy v rámci základnej C-skupiny postupne proti Fínsku, Švédsku a Lotyšsku.  

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, juk, szľh

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Niektoré okresy na Slovensku zasiahnu prívalové povodne! (Ilustračné foto)
Výstrahy pred povodňami platia aj naďalej: V týchto okresoch si dávajte pozor
Most v banskobystrickej mestskej časti Kremnička, ktorý vo štvrtok 19. septembra 2024 náhle uzavreli pre jeho havarijný stav a spolu s ním aj úsek rýchlostnej cesty R1 idúcej pod ním, začali búrať.
Most v Kremničke: Búranie bude pokračovať aj v sobotu večer
Nominantka Demokratickej strany do novembrových prezidentských volieb v USA Kamala Harrisová
Viceprezidentka prijala pozvanie do druhej predvolebnej debaty: Pridá sa aj Trump?
(ilustračné foto)
Najvhodnejšie zamestnanie podľa znamenia zverokruhu: TOTO je pre vás ideálna práca! Čas zmeniť kariéru?
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan
Turecký prezident Erdogan si želá stretnutie so sýrskym prezidentom: O čom s ním chce diskutovať?
Hrad Likava.
Hrad Likava sa na dva roky uzavrie: Liptovské múzeum začalo s rekonštrukciou
Na snímke predseda vlády ČR Andrej Babiš
Česi prichádzali k volebným urnám: Jasne vedie Babišovo hnutie! Ako sú na tom ostatné strany?
Náhla smrť ženy bola spôsobená syndrómom náhlej arytmickej smrti.
Muž prišiel z práce a naskytol sa mu najhorší pohľad: Strašné, čo sa stalo s jeho ženou († 31)
Zubra zachytila aj ďalšia Slovenka, ktorá sa s fotkou podelila v komentári.
Váš Tip
Peter nakrútil ducha lesa: Extrémne vzácny jav na východnom Slovensku! Toto mu závidia aj dokumentaristi
Rakúska polícia (ilustračné foto).
Foto
Hrôza u našich susedov: Slovák mal starenku († 91) zneužiť a zabiť! Zverejnili FOTO podozrivého
Poľský turista bol letecky transportovaný na heliport v Starom Smokovci.
Poliak si vo Vysokých Tatrách spôsobil škaredé zranenia: Horskí záchranári sa vybrali na pomoc!
(ilustračné foto).
Páni, máte strach, že sa vaša PÝCHA časom zmenší? Všetko je inak! Aha, čo prezradila urologička