Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.02.2022 20:20 | Šport | Kuriozity

Slávny Brazílčan sa vracia na futbalové trávniky: Za neuveriteľnú sumu ho získal klub z anglickej „pivnej ligy"

Futbalový majster sveta z roku 2002 Brazílčan Roberto Carlos (48) na jeden zápas zvesí kopačky z klinca.

Aktuálne 48-ročný niekdajší elitný obranca Realu Madrid či Interu Miláno totiž v Anglicku nastúpi v zápase tzv. „pivnej ligy" vo farbách tímu Bull In The Barne (v preklade Býk v stodole, pozn.). Ide o družstvo zložené zo „štamgastov" rovnomenného podniku z mesta Shrewsbury v anglickom grófstve Shropshire neďaleko Birminghamu. Nemenej zaujímavá je suma, za akú tento tím získal niekdajšiu megahviezdu svetového futbalu - rovných päť libier, v prepočte teda 6 eur.

Klub Bull In The Barne sa totiž stal víťazom špeciálnej tomboly na webe eBay.com. „Za sumu 5 libier sa tím stal súčasťou tomboly, v ktorej víťaz získa na jeden duel profifutbalistu. Jeden z chlapcov v tímovej diskusii v jednej z aplikácií na mobile napísal, aby sme to skúsili. A my sme napokon vyhrali," povedal klubový sekretár Matthew Brown pre BBC.com.

„V piatok popoludní náš manažér Ed Speller rozposlal správu, že sme tombolu vyhrali, no nechceli sme tomu veriť. Mysleli sme si, že si z nás uťahuje. V piatok večer som šiel von a keď som sa zobudil s bolesťou hlavy, mal som na mobile veľa správ s otázkou, či je to pravda o Robertovi Carlosovi. Pomyslel som si, že to nemôže byť pravda, že sa mi to len sníva," pokračoval Brown.

Roberto Carlos ukončil kariéru ešte v roku 2012 v ruskom tíme Anži Machačkala, v roku 2015 však tri súboje odohral v indickom družstve Dillí Dynamos. A teraz si zahrá aj v Anglicku, kde na klubovej úrovni nikdy nepôsobil.

Web BBC.com pripomína, že v Anglicku ho čakajú trochu iné podmienky, aké mal na Štadióne Santiaga Bernabeua v Madride. „Hráme na ihrisku vedľa komunitného centra Hanwood Village Hall. Šatne sú typické pre túto súťaž, veľmi jednoduché. A niekoľko spŕch ani nefunguje," poznamenal s úsmevom Brown. Priznal tiež, že klub už začal uvažovať nad tým, že spomenutý zápas s Robertom Carlosom presunie do dôstojnejších podmienok, aby na duel mohlo prísť viac fanúšikov. „Bežne na naše zápasy chodí len pár rodinných príslušníkov. Napríklad rodičia jedného z našich hráčov, pán a pani Turrallovci, chodia na každý zápas, či prší alebo páli slnko," dodal klubový sekretár.

Zaujímavosťou je, že na tradičnom poste Roberta Carlosa, teda na ľavej strane obrany, hráva syn spomenutých skalných fanúšikov Liam Turrall. „Podľa môjho názoru je Liam najlepším ľavým bekom v širokom okolí, no teraz asi odohráme jeden zápas bez jeho pomoci. Roberto Carlos je totiž trochu iná úroveň," priznal Brown. Poznamenal tiež, že nedávno sa jeden z hráčov klubu rozhodol s futbalom skončiť, pretože sa necítil dostatočne kondične pripravený: „Teraz to asi poriadne ľutuje."

V klube Bull In The Barne asi v najbližšom období nebudú mať núdzu s účasťou hráčov na tréningoch. „Každý sa bude chcieť ukázať, aby sa dostal na súpisku," myslí si predstaviteľ spomenutého tímu. A nad otázkou, kto bude exekútorom prípadného priameho kopu na súperovej polovici, ak na ihrisku bude aj Roberto Carlos, sa Brown musel zamyslieť: „Máme viacero chalanov, ktorí by mu radi ukázali, čo dokážu." Stať sa teda môže aj to, že niekdajšia megahviezda svetového futbalu zostane na vedľajšej koľaji.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Najvhodnejšie zamestnanie podľa znamenia zverokruhu: TOTO je pre vás ideálna práca! Čas zmeniť kariéru?
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan
Turecký prezident Erdogan si želá stretnutie so sýrskym prezidentom: O čom s ním chce diskutovať?
Hrad Likava.
Hrad Likava sa na dva roky uzavrie: Liptovské múzeum začalo s rekonštrukciou
Na snímke predseda vlády ČR Andrej Babiš
Česi prichádzali k volebným urnám: Jasne vedie Babišovo hnutie! Ako sú na tom ostatné strany?
Náhla smrť ženy bola spôsobená syndrómom náhlej arytmickej smrti.
Muž prišiel z práce a naskytol sa mu najhorší pohľad: Strašné, čo sa stalo s jeho ženou († 31)
Zubra zachytila aj ďalšia Slovenka, ktorá sa s fotkou podelila v komentári.
Váš Tip
Peter nakrútil ducha lesa: Extrémne vzácny jav na východnom Slovensku! Toto mu závidia aj dokumentaristi
Rakúska polícia (ilustračné foto).
Foto
Hrôza u našich susedov: Slovák mal starenku († 91) zneužiť a zabiť! Zverejnili FOTO podozrivého
Poľský turista bol letecky transportovaný na heliport v Starom Smokovci.
Poliak si vo Vysokých Tatrách spôsobil škaredé zranenia: Horskí záchranári sa vybrali na pomoc!
(ilustračné foto).
Páni, máte strach, že sa vaša PÝCHA časom zmenší? Všetko je inak! Aha, čo prezradila urologička
Prestrelku pri izraelskom konzuláte označila polícia za teroristický útok.
PANIKA v uliciach mesta: Neznámy šialenec strieľal na hodinárstvo! Súvisí to s inými incidentmi?
Z doposiaľ nezistených príčin došlo k zrážke dvoch motorových vozidiel s dvomi cyklistami.
Aktualizované
Havária v Petržalke: Autá sa zrazili s dvoma cyklistami! Z miesta hlásia obeť
Milan Škriniar podstúpi na budúci týždeň v katarskej Dauhe operáciu zraneného ľavého členka.
Francúzsky expert prehovoril: Pravý dôvod Škriniarovho trápenia v Paríži!