Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.02.2022 12:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Záhadná smrť exministra zahraničia Eduarda Kukana († 82): Našli ho v kancelárii až na druhý deň?!

Nečakaný odchod! Slovenskú politickú scénu vo štvrtok ráno šokovala správa o odchode jedného z najvýznamnejších štátnych predstaviteľov po Novembri 1989.

Fotogaléria
15
fotiek v galérii
Bývalý minister zahraničia Eduard Kukan († 82) zomrel náhle na zlyhanie srdca. Došlo k tomu v práci, ktorú miloval aj na politickom dôchodku. V jeho kancelárii na Univerzite Komenského v Bratislave ho našla zamestnankyňa školy, ktorá priestory pravidelne upratuje. Podľa zdroja z univerzity došlo k samotnej smrti ešte deň predtým napoludnie.

Odchod diplomatického esa oplakávajú jeho najbližší spolupracovníci aj značná časť verejnosti. Smrť Eduarda Kukana je však opradená rúškom tajomstva. Čiperný diplomat ešte v utorok písomne komunikoval so županom Trnavského kraja Jozefom Viskupičom a v stredu sa ako bežne vybral na Univerzitu Komenského, kde pôsobil na Katedre medzinárodného práva a medzinárodných vzťahov.

Práve na tamojších chodbách ho naposledy zahliadli aj ľudia, ktorí s ním pravidelne prichádzali do styku. „Prišiel sem v stredu, pracoval, potom som ho už nevidel, a na druhý deň ho našla upratovačka,“ povedal nám jeden zo zamestnancov, s ktorým sme sa stretli na pôde školy. Podľa našich informácií prišiel do školy na pravidelné konzultácie so študentmi, kedy presne mu prišlo nevoľno, nikto netuší.

Zomrel v kancelárii

Šéf Právnickej fakulty Eduard Burda nám potvrdil, že telo ležalo v jeho pracovni. Nikto zo zamestnancov si v stredu nič podozrivé nevšimol. „Môžem potvrdiť, že zomrel vo svojej kancelárii, jeho telo bolo nájdené v skorých ranných hodinách bez známok života. Bližšie informácie aj vzhľadom na rodinu nechceme podávať, samozrejme, privolali sme políciu,“ vysvetlil Burda.

Privolaní muži zákona po príchode len skonštatovali, že ide o úmrtie bez cudzieho zavinenia. „Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I vami uvedenú vec - nález tela muža bez známok života - na mieste preverili, po vykonaní potrebných úkonov sa ňou už ďalej polícia nezaoberá,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Silvia Šimková.

pokračovanie
Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: kuk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Členka volebnej komisie kontroluje totožnosť voliča vo volebnej miestnosti v Štrasburgu počas 1. kola predčasných parlamentných volieb vo Francúzsku v nedeľu 30. júna 2024.
Hromadný odchod z boja: Kandidáti sa sťahujú z druhého kola francúzskych volieb
Tank (ilustračná fotografia).
Rusi zaútočili na Nikopol: Sú poškodené domy, školy a klinika! Brali aj to najcennejšie
Na snímke nový ukrajinský veľvyslanec v Českej republike Vasyl Zvaryč (vľavo) a český prezident Petr Pavel pózujú na Pražskom hrade v Prahe v utorok 2. júla 2024.
Česko má nového ukrajinského veľvyslanca: Urobím všemožné aj nemožné, tvrdí
Daniela je zástankyňou zdravého životného štýlu.
Foto
Peštová si vymyslela šialený stravovací plán: AHA, jedli by ste to? Už teraz vie, že zlyhá!
Sestrička Lucy Letby.
Foto
Sestrička ZABÍJALA novorodencov! To, čo urobila predčasniatku, vám nedá spávať: Detaily ako z hororu
Ženy trúchlia nad telom obete.
Foto
Ľudia zomierali počas tlačenice na náboženskom podujatí: Desivé číslo! Môže to byť ešte horšie
Foto
Žena zažila HOROR: Napadnutá vo vlastnej záhrade! Na FOTO musíte mať silný žalúdok
Andrej Babiš.
Babiš prehovoril o novej frakcii Patrioti pre Európu: Pozrite sa, v čo dúfa
Černockú rola Saxany vystrelila do výšin.
Legendárna Saxana si prešla obrovským TRÁPENÍM: Bola to hrôza a priala som si, aby...
Marek vytvoril počas búrky v Nitre dychberúci záber s bleskom.
FotoVáš Tip
V meste nad Zoborom sa v sekunde rozžiarila obloha, Marek bol pripravený: Jeho dychberúca momentka očarila Slovákov!
Viac ako tisíc prípadov gastroenteritídy zaznamenali v talianskom mestečku Torri del Benaco ležiacom na východnom brehu Gardského jazera.
Prenádherné jazero čelí veľkej kauze: Turistov trápia črevné problémy! Pozrite sa, čo odhalili analýzy
Zvýšenie tejto sumy nedostačuje na to, aby z nej človek dokázal vyžiť.
Výška životného minima vzrástla na 273,99 eura: Ako ovplyvní exekúcie a výšky dôchodkov?