Hubárska sezóna je v plnom prúde, čo s úlovkami? Prinášame vám recepty, vďaka ktorým môžete opäť raz vyskúšať čosi nové!
Šampiňóny či hlivu však v obchodoch dostanete celoročne, a tak pre vás máme niekoľko tipov na chutný obed alebo večeru ako z reštaurácie. Dôležitú úlohu v našich receptoch hrajú práve huby...
Kuracie prsia plnené hubami
Otvoriť galériu
Kuracie prsia plnené hubami
Zdroj: lidl
Počet porcií: 2
Potrebujeme:
- olivový olej
- 50 g šampiňónov (biele, hnedé)
- 5 strúčikov cesnaku
- čerstvý tymian
- morskú soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
- 1 baklažán
- 2 kuracie prsia
- 100 g roztierateľného polotučného tvarohu
- kôru z 1 citróna
- 1 hrsť strúhaného syra Grana Padano
- 2 lahôdkové cibuľky
- 1 hrsť mladého špenátu
- 1 plátok masla
Postup:
- Do panvice nalejeme olej a rozohrejeme ho. Postupne pridávame nadrobno nasekané šampiňóny, tri strúčiky cesnaku, tymian, soľ, korenie a restujeme dozlatista. Potom ich preložíme do misky a necháme vychladnúť.
- Umytý a osušený baklažán nakrájame na kocky a preložíme na tanier vystlaný papierom. Osolíme a necháme „vypotiť“, baklažán tak zbavíme horkosti.
- Očistené kuracie prsia prekrojíme tak, aby sme získali väčšie pláty, ktoré pod fóliou naklepeme. Osolíme a okoreníme.
- Vychladnuté šampiňóny zmiešame s tvarohom, so soľou, s korením, citrónovou kôrou a nastrúhaným syrom. Plnku nanesieme do stredu plátov, zabalíme do kapsy a uzavrieme špáradlami. Kapsy restujeme na rozohriatej panvici s olejom z obidvoch strán dozlatista. Potom ich necháme dopekať v rúre vyhriatej na 200 °C asi 5 minút.
- Baklažán osušíme, okoreníme a restujeme na panvici s olejom. Po chvíli pridáme najemno nasekané dva strúčiky cesnaku a biele časti lahôdkových cibuliek. Ochutíme nasekaným tymianom a podľa potreby pokvapkáme olejom. Na záver pridáme umytý a osušený špenát, plátok masla a odstavíme.
Servírovanie
- Kuracie prsia plnené hubami servírujeme s opečeným baklažánom a mladým špenátom. Dozdobíme najemno nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.