Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.09.2022 08:00 | Správy | Domáce správy

Čo s hubárskymi úlovkami? Zabudnite na nudnú klasiku, navarte si delikatesy: Tu sú štyri recepty

Hubárska sezóna je v plnom prúde, čo s úlovkami? Prinášame vám recepty, vďaka ktorým môžete opäť raz vyskúšať čosi nové!


Bravčové závitky s hlivou a bulgurom

Otvoriť galériu

Počet porcií: 4

Potrebujeme:

  • 150 g hlivy kotúčovej
  • olivový olej
  • 800 g bravčového stehna bez kosti, v celku
  • morskú soľ v mlynčeku
  • čierne korenie v mlynčeku
  • 100 g slaniny na plátky
  • čerstvú šalviu (alebo rozmarín)
  • 1 stredne veľkú cibuľu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 250 g bulguru
  • 400 g krájaných lúpaných paradajok z konzervy
  • cca 500 ml zeleninového vývaru
  • čerstvú pažítku (na ozdobu)

Postup

  • Hlivu kotúčovú nakrájame pozdĺžne na tenké plátky a opečieme ju dozlatista na panvici s rozohriatym olivovým olejom. Opečenú hlivu vyberieme na tanier.
  • Umyté a osušené bravčové stehno nakrájame na tenšie plátky, ktoré naklepeme pod fóliou natenko. Ochutíme soľou a korením. Na každý plátok mäsa položíme plátky slaniny, opečenú hlivu a lístky šalvie alebo rozmarínu. Každý plátok mäsa zrolujeme a uzatvoríme pomocou špáradiel.
  • Závitky opečieme po celom obvode do zlatohneda na rozpálenej panvici s olivovým olejom. Počas opekania k nim pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak. Mäso vyberieme na tanier. K opečenej cibuli a cesnaku pridáme prepláchnutý a odkvapkaný bulgur. Osolíme, okoreníme a chvíľu spolu restujeme. Pridáme paradajky z konzervy, premiešame a podlejeme horúcim vývarom tak, aby bol bulgur iba trochu zaliaty. Stiahneme z ohňa a bulgur aj so šťavou preložíme do zapekacej misy. Rovnomerne rozprestrieme a položíme naň bravčové závitky. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C približne 20 minút.
  • Z hotových závitkov odstránime špáradlá a nakrájame ich na plátky.

Servírovanie

  • Nakrájaný závitok servírujeme s bulgurom a posypaný nasekanou pažítkou.
späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, www.kuchynalidla.sk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Karel Gott († 80) zomrel 1. októbra 2019.
ŠOK! Má Karel Gott († 80) nemanželské dieťa? Závažné odhalenia a DÔKAZ
Poľský premiér Donald Tusk.
Zo slov poľského premiéra vám naskočia zimomriavky: Hrozí to najhoršie! Krajina sa pripravuje
Ruský prezident Vladimir Putin.
Nemohlo to zostať bez reakcie Ruska! Putin vyslovil varovanie pre Ameriku
Prezident SR Peter Pellegrini.
Prezident Pellegrini tvrdí, že je pripravený: Hrozia Slovensku predčasné voľby?!
Poprad, Slovakia, October 15, 2014 - People are boarding a Regional Train of the Slovak Railway ZSSK at Poprad Station.
Veľké problémy slovenských železníc: MEŠKANIE, odrieknuté spoje a poruchy! Strašné, čo sa to deje
Foto
Sagan si siahol na dno síl: Aha, čo vyvádzal v púšti! A to priznanie...
Slovensko sa zobudilo do bieleho dňa.
FotoVáš Tip
Slovensko sa zobudilo do BIELEHO dňa: Takto u nás vyzerá prvý tohtoročný SNEH! To je ale nádielka
Boeing 787-9 Dreamliner (ilustračná fotografia).
Bezpečnostný incident na známom letisku! Museli ho evakuovať
Ilustračné foto
Foto
Po snehovej pohrome prichádza na Slovensko ďalšia HROZBA: Bude to NEBEZPEČNÉ!
Molnár sa Hantuchovej ujal keď mala len 12 rokov.
Foto
Molnár a Hantuchová po 29 rokoch spojili sily: FOTO, ktorá vyvolala otázky! Čo majú za lubom?
Muže našla policie otráveného na zemi jeho garáže
Strašné správy: Hromadná otrava alkoholom! Počet obetí stúpa
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky
Rezort vnútra bude musieť zaplatiť niekoľko miliónov: Uf, to je ale suma! O čo ide?