Hubárska sezóna je v plnom prúde, čo s úlovkami? Prinášame vám recepty, vďaka ktorým môžete opäť raz vyskúšať čosi nové!
Bravčové závitky s hlivou a bulgurom
Otvoriť galériu
Bravčové závitky s hlivou a bulgurom
Zdroj: lidl
Počet porcií: 4
Potrebujeme:
- 150 g hlivy kotúčovej
- olivový olej
- 800 g bravčového stehna bez kosti, v celku
- morskú soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
- 100 g slaniny na plátky
- čerstvú šalviu (alebo rozmarín)
- 1 stredne veľkú cibuľu
- 4 strúčiky cesnaku
- 250 g bulguru
- 400 g krájaných lúpaných paradajok z konzervy
- cca 500 ml zeleninového vývaru
- čerstvú pažítku (na ozdobu)
Postup
- Hlivu kotúčovú nakrájame pozdĺžne na tenké plátky a opečieme ju dozlatista na panvici s rozohriatym olivovým olejom. Opečenú hlivu vyberieme na tanier.
- Umyté a osušené bravčové stehno nakrájame na tenšie plátky, ktoré naklepeme pod fóliou natenko. Ochutíme soľou a korením. Na každý plátok mäsa položíme plátky slaniny, opečenú hlivu a lístky šalvie alebo rozmarínu. Každý plátok mäsa zrolujeme a uzatvoríme pomocou špáradiel.
- Závitky opečieme po celom obvode do zlatohneda na rozpálenej panvici s olivovým olejom. Počas opekania k nim pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak. Mäso vyberieme na tanier. K opečenej cibuli a cesnaku pridáme prepláchnutý a odkvapkaný bulgur. Osolíme, okoreníme a chvíľu spolu restujeme. Pridáme paradajky z konzervy, premiešame a podlejeme horúcim vývarom tak, aby bol bulgur iba trochu zaliaty. Stiahneme z ohňa a bulgur aj so šťavou preložíme do zapekacej misy. Rovnomerne rozprestrieme a položíme naň bravčové závitky. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C približne 20 minút.
- Z hotových závitkov odstránime špáradlá a nakrájame ich na plátky.
Servírovanie
- Nakrájaný závitok servírujeme s bulgurom a posypaný nasekanou pažítkou.