Ako píše britský Daily Mirror, recepčná Megan Condry tvrdí, že si v novembri 2017 kúpila dva cheeseburgery a hranolky v McDonalde. Po dojedení jedného hamburgera hodila druhý do auta, pretože ho plánovala zjesť neskôr. 41-ročná žena z Washingtonu naň zabudla, ale keď ho našla, všimla si, že sa vôbec nezačal kaziť. Tak sa rozhodla urobiť experiment, aby zistila, ako dlho vydrží.
Päť rokov skladovala burger v zadnej časti šatníka a minulý mesiac ho znova objavila, keď triedila vianočné ozdoby. Výsledkom bola ohromená. „Napriek tomu, že je tvrdý ako skala, vôbec nesmrdí stále vyzerá rovnako ako v deň, keď som si ho kúpila. Chcela som vidieť, ako vyzerá zvnútra, ale je tak pevný, že nešiel otvoriť. Predpokladám, že v ňom nie sú žiadne baktérie. Je mi z toho zle,“ povedala Megan. Žemľa, hovädzie karbonátky aj syr zostali nedotknuté, bez známok plesne alebo hniloby.
Po zhliadnutí výsledkov svojho experimentu sa Megan zaprisahala, že už nikdy nebude jesť nič od McDonaldu a dokonca sa úplne vzdala rýchleho občerstvenia v snahe schudnúť. Okrem toho plánuje pokračovať v experimente a odloží burger späť do skrinky na ďalších päť rokov. „Dám ho späť do skrine a uvidím, čo sa s ním stane,“ uzavrela.
„Naše hamburgery sú vyrobené iba zo 100 % hovädzieho mäsa kontrolovaného USDA (pozn. red: Americké ministerstvo poľnohospodárstva). V našich žemliach nie sú žiadne konzervačné látky a jediné, čo sme kedy pridali, je soľ a korenie,“ komentoval hovorca McDonaldu v USA.