Alebo by ste si dali na raňajky konečne niečo iné ako volské oko či párky? Tieto dve chutné nátierky by vás mohli vytrhnúť z biedy.
Nátierka z červenej šošovice
Potrebujeme:
- 300 ml vody
- 200 g červenej šošovice
- 150 g masla
- 70 g čerstvej červenej papriky
- 2 g čerstvého ligurčeka (niekoľko lístkov)
- ½ lyžičky morskej soli do šošovice
- ½ lyžičky morskej soli do masla
Postup:
Červenú šošovicu dôkladne prepláchneme vodou, scedíme a zalejeme čistou vodou. Pridáme soľ a varíme domäkka. Necháme vychladnúť a pomelieme najemno v mäsovom mlynčeku.
Maslo so soľou vyšľaháme do peny a postupne pridávame pomletú vychladenú šošovicu. Nakoniec vmiešame na drobné kocky nakrájanú čerstvú červenú papriku a nasekaný ligurček.