Netají sa tým, že je veľký gurmán, akurát mu je ľúto, že všetko, čo mu chutí, odborníci na výživu považujú za nezdravé! Nuž ale, občas môže každý zhrešiť, a tak herec ponúka svoj obľúbený recept - mäso v „marianáde“.
Nedajte sa zmiasť, naozaj nejde o nové slovo v slovníku slovenského jazyka, to len Tuli pomenoval marinádu po svojej manželke Márii. Tentoraz servíroval kuracie mäso na domácom kváskovom chlebíku, ktorý upiekla Mária, a ako prílohu ponúkol aj sterilizovaný karfiol - ako ináč, taktiež domáci. Tuli je totiž špecialista na zaváranie!
Potrebujeme:
- cca 500 g vykostených kuracích stehien (môže byť aj iné mäso)
- chlieb
- sterilizovaný karfiol v sladkokyslom náleve
- olej alebo masť na vysmážanie
Na „marianádu“:
- 6 vajec
- 6 PL horčice
- 6 PL zemiakového škrobu
- soľ
Postup:
Vykostené mäso umyjeme a osušíme (netreba soliť, ak, tak len primerane). Urobíme si „marianádu“, čo je vlastne cestíčko - v miske rozhabarkujeme vajcia, škrob a horčicu, a osolíme. Vznikne vláčne cestíčko, do ktorého namočíme mäso a premiešame. Na panvici si rozpálime olej alebo masť a vysmážame mäso dozlatista. Môžeme podávať s chlebíkom a so sterilizovaným karfiolom, ale prílohe sa medze nekladú - podľa toho, čo komu chutí - podávame napríklad s ryžou, so zemiakmi a pod.