Jedným z najobľúbenejších jedál, ktoré McDonald’s ponúka na svojom menu, sú okrem populárnych hamburgerov a hranolčekov aj kuracie nugetky. Teraz nám exkluzívne ukázal, z akého mäsa sa nugetky vyrábajú a ako prebieha ich príprava a čo všetko sa do nich pridáva. Prinášame vám exkluzívne zábery z maďarského závodu, kde sa približne 100 kilometrov od hraníc pripravujú nugetky aj na slovenský trh.
„Denne spracujeme približne 30 ton kuracieho mäsa. Mäso sa riadne kontroluje a ak sa v kontajneri, ktorý obsahuje 20 kilogramov mäsa, nájde nejaká nezrovnalosť, tak celý kontajner ide na podrobnú kontrolu,“ povedal vedúci závodu Zsidi Sándor. Z kuracej masy následne vznikajú známe nugetky, ktoré sa obalia v cestíčku a idú na tepelné spracovanie. Celý proces prebieha za prísnych hygienických opatrení. Každý, kto vstúpi do závodu, sa musí navliecť do špeciálneho obleku. Obuť si musíte aj špeciálne topánky. V závode pracuje 175 ľudí na trojzmennej prevádzke.
Spoločnosť McDonald's pôsobí na slovenskom trhu od roku 1995. Prvá reštaurácia bola otvorená v októbri v Banskej Bystrici. V novembri roku 2003 vznikla na Slovensku charitatívna organizácia Ronald McDonald House Charities. Na Slovensku McDonald's prevádzkuje 38 reštaurácií, z ktorých je 16 v Bratislave a ostatné sa nachádzajú v Banskej Bystrici, Košiciach, Liptovskom Mikuláši, Poprade, Martine, Nitre, Prešove, Prievidzi, Trenčíne, Trnave, vo Zvolene, v Žiline a na diaľničnom úseku R1 exit Beladice.