Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.03.2022 06:00 | Prominenti | Nový Čas Víkend

Začína sa tanečná horúčka: Let’s Dance sa vracia na obrazovky vo veľkom štýle!

Tanečná súťaž Let’s Dance sa vracia na obrazovky Markízy po piatich rokoch, a to hneď vo veľkom štýle! O korunku kráľa alebo kráľovnej tanečného parketu sa totiž pobijú tie najväčšie hviezdy slovenského šoubiznisu. Divákov čaká aj množstvo noviniek a jeden extravagantný porotca.

Tanečná súťaž Let’s Dance vznikla vo Veľkej Británii v roku 2004 a na Slovensku sa prvýkrát vysielala o dva roky neskôr. Prvú sériu vyhrala herečka Zuzana Fialová s tanečníkom Petrom Modrovským, ktorý sa stal z včera do rána veľkou hviezdou. Ostatná séria bežala na obrazovkách TV Markíza v roku 2017 a kráľom tanečného parketu sa stal herec Vladimír Kobielsky s tanečnicou Dominikou Chrapekovou. Po päťročnej pauze televízia avizovala veľký návrat tejto nablýskanej šou, v ktorej budú účinkovať tie najväčšie hviezdy šoubiznisu. Siedma séria štartuje už túto nedeľu, pripravovať sa však začala už pred pár mesiacmi. „Prešla aj vizuálnou zmenou. Podarilo sa nám získať grafické spracovanie, ktoré používa aj britská BBC,“ prezradil PR manažér Tadeáš Kurka.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Príprava mesiace vopred

Prvé produkčné stretnutia sa začínajú zhruba štyri mesiace pred vypuknutím tanečnej horúčky. Na príprave Let’s Dance pracuje zhruba 200-členný tím ľudí. Rovnako ako pred piatimi rokmi, aj teraz sa bude vysielať z Incheby, kde budú za prísnych protipandemických pravidiel prítomní aj diváci. Stavbe celej scény predchádza architektonický návrh, plán a nákres, ktorý sa začal realizovať pred mesiacom. Kompletná technika potrebuje cca 800 inštalačných hodín. Stavba scény k šou patrí medzi najväčšie. Na jej prevoz by bolo potrebných 7 kamiónov, pretože váži 24 ton. Scénu tvorí cca 15 000 m káblov, 906 m hliníkových konštrukcií, 285 inteligentných svetiel a 230 štvorcových metrov LED stien. „Samotný živý prenos musí byť dobre pripravený, preto sa týždeň pred šou skúšajú technológie a svetlá. Tri až dva dni pred šou prichádzajú na rad zvukové a kamerové skúšky. Skúšobný proces vrcholí generálkou so všetkými účinkujúcimi,“ vysvetlil Kurka.

Tanečníci spolu s celebritami začínajú tancovať mesiac pred prvým živým prenosom a prejdú si jednotlivé druhy a charaktery tancov. Neskôr sa sústredia už na konkrétnu choreografiu. Tréningy tanečných párov sú individuálne a musia sa prispôsobiť ich ďalším pracovným aktivitám. Niektorí trénujú intenzívne a dvojfázovo šesťkrát do týždňa, priemerne na pár je to 18 hodín za týždeň. Medzi najusilovnejších zatiaľ patria Dominika Cibulková a Michal Kovačič. Všetci však vraj berú túto výzvu veľmi svedomito a už teraz je zrejmé, že toto bude silný ročník, pretože páry predošlých sérií netrénovali v takejto intenzite. Svedčí o tom aj spotreba tanečných topánok. Týmto tempom sa ich odhadom počas šou zoderie 66 párov. Kostýmy pripravuje módny návrhár Fero Mikloško, ktorý je v tomto prípade kostýmový výtvarník. Niektoré šaty sa robia na mieru, iné sú už hotové a len sa upravujú. Za celé trvanie šou ich bude odhadom 150 - 180 kusov. Použije sa na ne množstvo materiálu, pri jeho výbere má, samozrejme, hlavné slovo Mikloško.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas Víkend, Karin Kollárová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Atentát na Donalda Trumpa.
Atentát na Trumpa: Vyšetrovanie tajnej služby zistilo niečo závažné!
Čilský rozhodca Carlos Chandía už kariéru ukončil.
Foto
Rozhodca vyšiel po 17 rokoch s pravdou von: Počas zápasu som uzavrel obchod s Messim
(ilustračné foto).
Dve aktivistky poškodili ropovod, skončili za mrežami: Súd s nimi nemal zľutovanie
Muž trpí objektofíliou. Priťahujú ho sanitky značky Mercedes.
Foto
Dominik odhalil šialené chúťky: Vzťah s... Keď ich ľudia spolu pristihnú, zostanú v šoku
Hasiči hasia lesný požiar na predmestí Sever do Vouga na severe Portugalska.
Portugalskí hasiči už majú lesné požiare pod kontrolou, ale... Na ľudí číha veľké nebezpečie
(ilustr. foto)
Vodiči, zbystrite v Bratislave pozornosť: Chystá sa ženský beh
Daniel bol nútený počúvať cez telefón, ako bola jeho manželka Nicola brutálne dobodaná na smrť.
Foto
Daniel cez telefón počul, ako brutálne vraždia jeho manželku († 37): Jeho slová lámu srdce
Bývalá dánska panovníčka Margaréta II.
Dánsku kráľovnú Margarétu II. náhle hospitalizovali: Škaredé zranenie po páde!
Kolóny v Banskej Bystrici.
Uzavretý most v Banskej Bystrici: S búraním začnú už počas tejto noci!
Ľudia sa zhromažďujú neďaleko domu zničeného počas izraelského raketového útoku na južnom predmestí Bejrútu.
Izrael hlási úspech: Pri útoku v Bejrúte zahynula dôležitá hlava Hizballáhu
K útoku došlo v holandskom Rotterdame.
Pozadie krvavého útoku v Rotterdame: Polícia odhalila to, čoho sa všetci obávali
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
Stránka na sociálnej sieti sa vydávala za bratislavskú zoo: Polícia varuje! O čo podvodníkom išlo?