Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Milujete ryby? Máme pre vás 4 recepty, ktoré sa hodia na raňajky, obed i večeru! Inšpirujte sa

Milujete ryby? Máme pre vás 4 recepty, ktoré sa hodia na raňajky, obed i večeru! Inšpirujte sa

Zdroj: Jedz lepšie, ži dlhšie

Reklama
Logo Nový ČasLogo Nový Čas

Nasledujúce recepty si môžete pripraviť nielen na obed, ale i na raňajky či večeru! Vyskúšate?

Ich spoločným menovateľom sú ryby, zdraviu prospešné omega-3 mastné kyseliny aj skutočnosť, že ich bez väčších problémov zvládnu aj začínajúci kuchári.


Pečená treska s bylinkovou krustou

Na 2 porcie potrebujeme:

  • 100 g bulguru
  • 1 malú, na mesiačiky nakrájanú červenú cibuľu
  • 1 na pásiky nakrájanú červenú papriku
  • 1 na pásiky nakrájanú žltú papriku
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 1 lyžičku červenej papriky
  • 4 vetvičky rozmarínu
  • 30 g pekanových orechov
  • 2 filety z neúdenej tresky
  • 1 strúčik cesnaku
  • chrumkavý humus na dochutenie

Na dresing:

  • 4 zrelé, nadrobno nakrájané stredne veľké paradajky
  • hrsť potrhanej čerstvej bazalky plus trocha na ozdobenie
  • hrsť potrhanej čerstvej mäty
  • šťava a kôra z 1 pomaranča
  • čerstvo zomleté čierne korenie

Postup:

1. Rúru predhrejeme na 200 °C. Bulgur pripravíme podľa návodu na obale.

2. Na pekáč dáme cibuľu a papriky. Pokvapkáme ich olejom, posypeme paprikou a trasením premiešame. Medzi zeleninu vložíme 2 vetvičky rozmarínu a dáme do rúry na 20 minút, alebo kým sa zelenina neupečie.

3. Medzitým dáme do malého kuchynského robota orechy, cesnak a listy zo zvyšných vetvičiek rozmarínu. Mixujeme minútu, aby vznikla hrubá strúhanka. Filety z tresky položíme na dosku, na filety rozdelíme orechovú zmes a dobre ju pritlačíme.

4. Pekáč vyberieme z rúry a filety z tresky opatrne preložíme na zeleninu. Pekáč vrátime do rúry na ďalších 8 - 10 minút, kým sa ryba neprepečie a mäso nezmatnie.

5. Na dresing zmiešame nakrájané paradajky s bazalkou, mätou, pomarančovou šťavou a kôrou a hojnou dávkou čierneho korenia.

6. Keď sa bulgur uvarí, vodu scedíme a bulgur vrátime do hrnca. Pridáme dresing a dôkladne premiešame. Rybu, zeleninu (vetvičky rozmarínu odstránime) a bulgur podávame s lyžicou domáceho humusu.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace