Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.03.2022 16:46 | Správy | Zahraničné správy

Disident zo šiestej triedy sa nebál otvoriť si ústa: Poslali na neho políciu!

V Rusku sa už neštítia naozaj ničoho! Po tom, čo polícia v Moskve zadržala päť detí za to, že šli k ukrajinskej ambasáde položiť kvietky s vlastnoručne nakreslenými plagátmi „nie vojne,“ vyplával na povrch ďalší poburujúci prípad.

Šiestaka Kirilla (12) si polícia predvolala na výsluch, keď si dovolil učiteľke na hodine dejepisu oponovať, že o „špeciálnej operácii“ na Ukrajine nehovorí pravdu. Dokonca si prišli poňho domov, a keď im neotvoril, jeho rodinu odstrihli od elektriny.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Koncom februára dostali ruské školy nové osnovy od ministerstva školstva, podľa ktorých majú učitelia vyučovať „pravdu“ o konflikte na Ukrajine. V prvom rade žiadna vojna podľa neúprosnej ruskej cenzúry ani neexistuje. Rovnakú myšlienku musia vštepovať aj učitelia svojim žiakom, pretože na Ukrajine prebieha len špeciálna mierová operácia za účelom zadržania nacionalistov, ktorí utláčajú rusky hovoriace obyvateľstvo. Medové motúzy si však pod nos nenechal motať šiestak Kirill z Moskvy, ktorý má podľa jeho matky Natalie ukrajinské korene. Kvôli príbuzným, ktorí dokonca žijú na okupovanej Ukrajine, vojnu znáša iba veľmi ťažko. Čo si však zažil na vlastnej koži v škole, by mu nenapadlo ani v tom najhoršom sne.

Počas minulotýždňovej hodiny preberali v škole na hodine dejepisu práve „špeciálnu misiu,“ o ktorej jeho učiteľka povedala, že musí prebehnúť úspešne, inak sa ukrajinská agresia nikdy nezastaví. Dohady o invázii ruských jednotiek na Ukrajinu aj ich násilie páchané na nevinných civilistoch označila podľa nadiktovaných smerníc za falošné výmysly ukrajinských a amerických špecialistov. Dokonca Ukrajincov nazvala nacistami, ktorí túto ideológiu učia aj svoje deti. Ako informoval portál Novaja Gazeta, Kirill sa neudržal a svojej učiteľke oponoval s tým, že na Ukrajine má veľa priateľov, ktorí sa nič také v škole neučia. Po skončení hodiny vyšiel na chodbu a so slovami „Sláva Ukrajine,“ odpochodoval preč, pričom niekoľko jeho spolužiakov sa k nemu pridalo.

Odpoveď na seba nenechala dlho čakať a ešte v ten deň volala Kirillovej matke neznáma žena, aby prišla na políciu ohľadom svojho syna. Natalia na to reagovala len so slovami nech jej teda dajú predvolanie a zložila. Na druhý deň ráno jej zavolala triedna učiteľka, aby prišla do školy, pretože sa s ňou chce porozprávať inšpektorát pre mladistvých. Hoci Natalia prišla, priniesla so sebou aj vyhlásenie, že chlapca berie domov vzhľadom na vyvíjaný nátlak a neznesiteľné podmienky na vzdelávanie jej syna. Pred školou stretli skupinu policajtov, pričom v tom momente ešte netušili, že im na druhý deň v nedeľu budú klopať na dvere ich bytu. Natalia bola v práci a Kirill zostal doma sám, keď k nim prišli dvaja policajti. Kirill im však neotvoril a po pol hodine márneho klopania to muži zákona vzdali. „Sedel som na posteli a premýšľal, čo sa teraz stane,“ uviedol nebojácny Kirill, ktorý bol podľa vlastných slov zvedavý, čo policajti spravia. Tí ešte predtým ako odišli, im odpojili elektrinu a pod dverami nechali predvolanie na výsluch. V prípade, že sa nedostaví, hrozí disidentovi zo šiesteho ročníka, že ho na stanicu odvlečú násilím.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, bar

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke stav hladiny rieky Dunaj v Komárne.
Ľudia v Komárne môžu pokojnejšie spávať: Správa, ktorá ich potešila
Na snímke zvýšená hladina Moravy na Kremeľskej ceste medzi Devínom a Devínskom Novou Vsou v Bratislave.
V Bratislavskom kraji sa podarilo sprejazdniť niekoľko ciest: Pozrite sa, o ktoré ide
Na snímke expolicajt Pavol Vorobjov vychádza z Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Dubnici nad Váhom
Proces s expolicajtom Pavlom: Odsúdenému pribudol aj peňažný trest! Pozrite sa, v akej výške
Stav hladiny rieky Dunaj a Alžbetin most v Komárne.
Foto
V Komárne vrcholia prípravy na povodeň: Preskočí hladina Dunaja šokujúce číslo z roku 2013?
Zľava minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok, minister životného prostredia SR Tomáš Taraba a predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič.
Taraba ráta škody po povodniach v miliónoch eur: Minister prezradil, odkiaľ vezmú peniaze
Lejak a silný vietor udreli na Slovensku v plnej sile
Ničivé následky počasia v Trnavskom kraji: Organizácie hlásia škody v tisícoch eur!
Na snímke predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Branislav Gröhling
Kancelárie rezortu športu majú byť zaplavené: SaS vyzýva Keketiho na odstúpenie od zmluvy, SNS reaguje!
Irena Bihariova v relácii Diskusný klub so Šimonom Žďárskym.
Bihariová exkluzívne: Ak odvolajú Šimečku, skončia, vyhráme voľby a zostavíme vládu
Kamala Harrisová a Donald Trump sa stretli v boji o kreslo prezidenta.
Trump musí zúriť: Chcel ponížiť svoju súperku, tej to vynieslo desiatky tisíc dolárov!
(ilustračné foto)
Foto
Tragická správa zo sveta motoršportu: Populárny pretekár (†32) podľahol následkom nehody
Z televíznych obrazoviek sa stiahla po tom, čo spoznala lásku života, mafiána Karola Mella (54).
Foto
Marošovej syn je dospelák: Podobu s mafiánom Mellom nezaprie! FOTO vám vyrazí dych
Hasiči Bratislavského kraja podnikali výjazdy kvôli popadaným stromom.
Hasiči v Bratislavskom kraji pomáhali, ako sa len dalo: Spadnuté stromy a TOTO sa deje na Devínskej ceste!