Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.03.2022 15:37 | Šport | Tenis

Krošlák kandiduje za šéfa slovenského tenisu: Kde by pridal viac peňazí?

Už čoskoro bude odborná verejnosť voliť na ďalšie štvorročné obdobie svojho najvyššieho zástupcu - prezidenta Slovenského tenisového zväzu. Po rokoch bez protikandidátov tento rok potvrdzuje svoju kandidatúru prvý záujemca.

Je ním bývalý úspešný slovenský tenista, v súčasnosti poslanec NR SR Ján Krošlák. Uvádza sa to v tlačovej správe JK Media s.r.o.

Bývalý profesionálny tenista Krošlák (47) napriek tomu, že sa pred dvomi rokmi stal poslancom NR SR, stále aktívne sleduje situáciu v slovenskom tenise a práve dnes ohlasuje svoju kandidatúru na prezidenta Slovenského tenisového zväzu. V prípade zvolenia dokončí mandát poslanca NR SR ako nezaradený a v ďalších voľbách už kandidovať nebude.

"Všetci, ktorí sa hýbu v okolí Slovenského tenisového zväzu cítia, že napätie, ktoré tu bolo vo viacerých vlnách niekoľko rokov, sa v ostatných mesiacoch nepríjemne vystupňovalo. Viaceré úspešné osobnosti našej tenisovej histórie, či súčasnosti už aj otvorene kritizovali fungovanie STZ. Z toho, čo som si doteraz vypočul na oboch stranách, by som rád našich úspešných trénerov, či hráčov aj z radov kritikov oslovil na užšiu spoluprácu s tenisovým zväzom. Rád by som využil ich bohaté medzinárodné skúsenosti v tenisovom dianí na Slovensku," uviedol Ján Krošlák.

Jednou z úloh, ktorú v prípade úspešnej kandidatúry plánuje stanoviť, je jednoznačné skvalitnenie práce s reprezentantmi. Či už dospelými, ale najmä mladými hráčmi vo veku 12-16 rokov. "Podľa mňa by Slovenský tenisový zväz mal fungovať s väčším počtom trénerov naprieč celým Slovenskom, ktorí by dozerali na rozvoj a tréningový proces väčšieho množstva talentovanej mládeže," tvrdí Krošlák. Do volieb prezidenta STZ chce bývalý úspešný slovenský tenista vykročiť s heslom: "Dobré zachovajme, slabo fungujúce zlepšime!"

Dôraz vo svojom programe, s ktorým by sa rád predstavil na zasadnutí Rady Slovenského tenisového zväzu, kladie na lepšiu koordináciu medzi NTC a reprezentujúcimi mladými hráčmi, ktorí netrénujú priamo v tenisovom centre, ale v jednotlivých kluboch. To je možné dosiahnuť zlepšením metodiky práce.

Ján Krošlák ako prezident STZ by rád presadil oveľa väčšiu zaangažovanosť STZ pri pomoci klubom - s organizáciou medzinárodných, ale aj domácich súťaží všetkých kategórií. "Som za jednoznačne vyššiu finančnú podporu klubom spolupracujúcim so STZ na usporadúvaní turnajov ITF juniorov, mužov a žien, ale aj domácich súťaží. Len tak môžeme podporiť rozvoj tenisu v regiónoch, ktoré sú v súčasnosti finančne poddimenzované bez reálnej možnosti na organizáciu turnaja pod záštitou ITF," dodal v tlačovej správe víťaz dvoch turnajov a bývalý člen druhej svetovej päťdesiatky rebríčka ATP.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Obec Chľaba zostane odrezaná od sveta niekoľko dní.
Foto
Cestu v obci ZALIAL Dunaj: Zariadenie sociálnych služieb odrezané od sveta! Na pomoc prišla aj armáda
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Radikálny krok Kyjeva: Rozhodnutie, ktoré mnohých nepoteší! O čo ide?
Na snímke lokomotíva spoločnosti European Locomotive Leasing, ktorú si prenájímajú České dráhy.
Po potopách konečne dobré správy: České dráhy obnovia spoje do TÝCHTO slovenských miest!
Ilustračné foto
Kyjevské úrady varujú: Obyvatelia by mali obmedziť pobyt vonku! Čo sa to tam deje?
NASA zverejnila snímku dňa od Petra Horálka.
FotoVáš Tip
Fotka zo Slovenska opäť zaujala svet: V NASA hviezdi záber zo Spišského hradu!
Janko dal zbohom svojej legendárnej ofine.
Foto
Let’s Dance prekvapuje: Vráti sa na parket Janko Tribula? Jeho slová hovoria jasne
Komár tigrí (Aedes albopictus)
Po povodniach hrozí ďalšia kalamita: Ako sa uchrániť pred inváziou komárov?
Prezident Pellegrini podpísal novelu zákona, ktorou sa menia príspevky pre policajtov.
Peter Pellegrini podpísal novelu zákona: Pozrite sa, ako za zmenia príspevky pre policajtov
Spokojná: Speváčka si myslí, že ženy sa často prispôsobujú.
Foto
Lucie Vondráčková rapídne SCHUDLA: STRÁCA sa pred očami! Čo sa s ňou deje?
Ilustračné foto
Slovensko a očkovanie proti COVID-u: Vakcína, ktorá poskytuje zvýšenú ochranu, bude čoskoro dostupná
Ivana Zuzelková hlásila správy, keď sa stal trapas.
Váš Tip
Moderátorka Televíznych novín hlásila správy, zrazu sa to stalo: Bolo ťažké sa nerozosmiať!
Foto
Okamžitá hviezda: Na sebavedomého Slafkovského už spievajú ódy!