Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.03.2022 15:37 | Šport | Tenis

Krošlák kandiduje za šéfa slovenského tenisu: Kde by pridal viac peňazí?

Už čoskoro bude odborná verejnosť voliť na ďalšie štvorročné obdobie svojho najvyššieho zástupcu - prezidenta Slovenského tenisového zväzu. Po rokoch bez protikandidátov tento rok potvrdzuje svoju kandidatúru prvý záujemca.

Je ním bývalý úspešný slovenský tenista, v súčasnosti poslanec NR SR Ján Krošlák. Uvádza sa to v tlačovej správe JK Media s.r.o.

Bývalý profesionálny tenista Krošlák (47) napriek tomu, že sa pred dvomi rokmi stal poslancom NR SR, stále aktívne sleduje situáciu v slovenskom tenise a práve dnes ohlasuje svoju kandidatúru na prezidenta Slovenského tenisového zväzu. V prípade zvolenia dokončí mandát poslanca NR SR ako nezaradený a v ďalších voľbách už kandidovať nebude.

"Všetci, ktorí sa hýbu v okolí Slovenského tenisového zväzu cítia, že napätie, ktoré tu bolo vo viacerých vlnách niekoľko rokov, sa v ostatných mesiacoch nepríjemne vystupňovalo. Viaceré úspešné osobnosti našej tenisovej histórie, či súčasnosti už aj otvorene kritizovali fungovanie STZ. Z toho, čo som si doteraz vypočul na oboch stranách, by som rád našich úspešných trénerov, či hráčov aj z radov kritikov oslovil na užšiu spoluprácu s tenisovým zväzom. Rád by som využil ich bohaté medzinárodné skúsenosti v tenisovom dianí na Slovensku," uviedol Ján Krošlák.

Jednou z úloh, ktorú v prípade úspešnej kandidatúry plánuje stanoviť, je jednoznačné skvalitnenie práce s reprezentantmi. Či už dospelými, ale najmä mladými hráčmi vo veku 12-16 rokov. "Podľa mňa by Slovenský tenisový zväz mal fungovať s väčším počtom trénerov naprieč celým Slovenskom, ktorí by dozerali na rozvoj a tréningový proces väčšieho množstva talentovanej mládeže," tvrdí Krošlák. Do volieb prezidenta STZ chce bývalý úspešný slovenský tenista vykročiť s heslom: "Dobré zachovajme, slabo fungujúce zlepšime!"

Dôraz vo svojom programe, s ktorým by sa rád predstavil na zasadnutí Rady Slovenského tenisového zväzu, kladie na lepšiu koordináciu medzi NTC a reprezentujúcimi mladými hráčmi, ktorí netrénujú priamo v tenisovom centre, ale v jednotlivých kluboch. To je možné dosiahnuť zlepšením metodiky práce.

Ján Krošlák ako prezident STZ by rád presadil oveľa väčšiu zaangažovanosť STZ pri pomoci klubom - s organizáciou medzinárodných, ale aj domácich súťaží všetkých kategórií. "Som za jednoznačne vyššiu finančnú podporu klubom spolupracujúcim so STZ na usporadúvaní turnajov ITF juniorov, mužov a žien, ale aj domácich súťaží. Len tak môžeme podporiť rozvoj tenisu v regiónoch, ktoré sú v súčasnosti finančne poddimenzované bez reálnej možnosti na organizáciu turnaja pod záštitou ITF," dodal v tlačovej správe víťaz dvoch turnajov a bývalý člen druhej svetovej päťdesiatky rebríčka ATP.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Bývalá dánska panovníčka Margaréta II.
Dánsku kráľovnú Margarétu II. náhle hospitalizovali: Škaredé zranenie po páde!
Kolóny v Banskej Bystrici.
Uzavretý most v Banskej Bystrici: S búraním začnú už počas tejto noci!
Ľudia sa zhromažďujú neďaleko domu zničeného počas izraelského raketového útoku na južnom predmestí Bejrútu.
Izrael hlási úspech: Pri útoku v Bejrúte zahynula dôležitá hlava Hizballáhu
K útoku došlo v holandskom Rotterdame.
Pozadie krvavého útoku v Rotterdame: Polícia odhalila to, čoho sa všetci obávali
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
Stránka na sociálnej sieti sa vydávala za bratislavskú zoo: Polícia varuje! O čo podvodníkom išlo?
(ilustračné foto)
TAJNÝ recept odhalený: Namiešajte si tento nápoj a vyhnite sa chorobám! Je to jednoduché
Fotky z oslavy Roberta Fica zverejnila Jana Vaľová.
Foto
Fico oslavuje 60-tku vo veľkom štýle: Premiér dostal exkluzívny dar! Pozrite sa na to
Zuzana Dolinková a Robert Fico.
Robert Fico reaguje na kritiku od zdravotníkov: Čo podľa premiéra musí ponúknuť ministerka Dolinková?
Bezpečnostný analytik Radovan Bránik.
Bezpečnostný expert Bránik: Prečo mi politici prekážajú na miestach katastrof!
Thermometer in front of an autumn colored tree
Užijeme si cez víkend babie leto? Zistite, čo nás čaká, blíži sa prudká ZMENA!
Český prezident Petr Pavel.
Prezident Pavel odovzdal svoj hlas vo voľbách: Silné slová! Jediná cesta, ako niečo zmeniť, je...
Spomienkové zhromaždenie pri príležitosti 79. výročia oslobodenia Bratislavy.
Povodňové fondy EÚ: Dostaneme viac, ako naši susedia? Premiér o tom, koľko peňazí pripadne Slovensku