Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.03.2022 14:59 | Šport | Šport mix
FotoVideo

Florbalová bitka o Košice pokračuje: Florko alebo Akademici?

Najprv jednosmerka 12:3 pre Florko. V druhom zápase však 6:5 v prospech Akademikov, hoci prehrávali 1:3 a neskôr ešte 3:4! Florbalová bitka o Košice teda bude cez víkend pokračovať za stavu 1:1. V podstate akoby od nuly.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Metropola východu nemá v tejto sezóne najvyššej futbalovej súťaže žiadneho zástupcu, vo florbalovej betRing extralige hneď troch! Florko a FaBK ATU bojujú vo štvrťfinálovom derby a frenetickú kulisu druhému zápasu napriek televíznemu priamemu prenosu utvorila takmer tisícka divákov. V pracovný deň!

O jeden je horšie ako desať

„Play-off akoby sa pre nás začalo až tým druhým zápasom... Po nevydarenom prvom sme predviedli výkon podľa predstáv a musíme v tom pokračovať. Verím, že tímovo to naďalej budeme zvládať,“ zastrájal sa kapitán FaBK ATU Martin Ferenc pre zväzové spravodajstvo.

„Ťažko povedať, či my sme sa uspokojili alebo sa oni dokázali za 24 hodín natoľko zlepšiť. V druhom zápase sme boli jednoznačne slabším mužstvom. Musíme to zmeniť, kvalitu na to máme,“ vyhlásil útočník Florka Jakub Blaško.

„Prehra o jeden gól bolí viac ako o desať... Musíme si vstúpiť do svedomia, pristúpiť k tomu inak a ísť za spoločným cieľom,“ mal vo veciach jasno sklamaný 19-ročný mladík z kádra Florka Matej Vyšňan.

Peleho odstavila achilovka

Favoritovi vinou zranenia achilovky chýba najproduktívnejší hráč z dlhodobej fázy Patrik „Pele“ Pelegrin: „Spoluhráčov sa snažím podporiť aspoň svojou prítomnosťou. Verím, že postúpime čo najďalej a budem schopný pomôcť tímu aj na ihrisku.“ 

Nebola to náhoda

V sobotu 19. marca o 17.00 h aj v nedeľu 20. marca o 16.00 h sa oficiálne vystrieda domáci tím, nie však prostredie. Dejiskom znova bude Hádzanárska hala Slavomíra Šipoša alias Multihala na Alejovej. Prípadný rozhodujúci piaty duel by sa v nej konal v stredu 23. marca o 19.00 h.

Košické derby hneď na úvod play-off vôbec neprivodila náhoda. Tretí tím po základnej časti betRing extraligy mužov FK Florko si totiž podľa štatútu súťaže vyberal súpera. Zvolil si práve mestského rivala FaBK ATU, šiesteho v tabuľke! Žltý Sneh Košice nepripadal do úvahy, keďže z poslednej dvanástej priečky zostúpil.

Florko v dlhodobej fáze zvíťazilo nad FaBK ATU 11:7 a 6:4. Oba tímy majú po jednom titule: Florko ho získalo v ročníku 2013/2014, FaBK ATU v sezóne 2015/2016, keď vo finále prekonalo práve mestského rivala 3:1 na zápasy.

Štvrťfinálové derby sa hrá aj v Trenčíne, tam je zatiaľ to zatiaľ 2:0 pre víťaza základnej časti ŠK 1. FBC Florbal na úkor ôsmeho v konečnej tabuľke AS po výsledkoch 4:3 a 7:2.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, mk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Foto
Ešte nedávno by ste blondínku nespoznali: Padne vám sánka! Desiatky kíl dole len vďaka...
ilustračné foto
PRVÉ oficiálne vyjadrenie KĽDR o svojich vojakoch v Rusku! Záhadné slová ministra
Alexander Bárta
Foto
Bárta sa odviazal: Naozaj TOTO dokázal s tekvicou? Pozrite sa na to!
Záchranára Iva P. (54) zadržali a obvinili, no nakoniec ho poslali liečiť sa.
Zásadný zvrat v prípade únosu študentky Sone: Rozhodnutie súdu môže všetko ZMENIŤ! Objavili sa nové informácie
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Šutaj Eštok prehovoril o úspechoch svojho rezortu: TOTO je podľa neho najlepšie, odkedy Slovensko existuje
Na diaľnici D2 sa vodič s plne naloženým nákladným vozidlom prevrátil.
Foto
Vážna nehoda na diaľnici: Museli ju úplne UZAVRIEŤ! Strašné FOTO z miesta
Verešová ukázala na plážových fotkách cez biele tričko bradavky.
Foto
Verešová otvorene o šikane: Vypočula si ŠOKUJÚCU požiadavku! Operácia, z ktorej behá mráz po chrbte
Východ slnka v Novom Meste nad Váhom
FotoVáš Tip
Videli ste to? Na našej oblohe sa ukázalo niečo pozoruhodné: Šťastliví Slováci sa podelili o úchvatný výjav!
Šimkovičová a Susko budú čeliť odvolávaniu.
Smer stojí za Suskom: Vo funkcii ho podrží! A čo Šimkovičová? Sledujte, čo strana tvrdí
Na snímke predseda vlády ČR Andrej Babiš
Česká polícia viní firmu z dotačného podvodu: Ide o Agrofert?!
Na snímke poslanec Národnej rady (NR) Slovenskej republiky (SR) Milan Majerský (KDH) počas 19. schôdze parlamentu 3. októbra 2024 v Bratislave.
Drsná kritika zo strany KDH: Aktuálna vláda je vládou pomsty, ožobračovania ľudí a...
Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.
Kremeľ obviňuje Západ: To myslia vážne?! Pozrite, čo tvrdia