Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Celebritný recept na nedeľu: Vyskúšajte divinu s brusnicovou omáčkou od Mirky Almásy

Celebritný recept na nedeľu: Vyskúšajte divinu s brusnicovou omáčkou od Mirky Almásy

Zdroj: Daniel Kristl

Reklama

Moderátorka markizáckeho počasia Mirka Almásy (47) to v kuchyni zvláda na jednotku, napokon, má doma troch vďačných jedákov - manžela Ľuboša a dvoch synov.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Celebritný recept na nedeľu: Vyskúšajte divinu s brusnicovou omáčkou od Mirky Almásy

    Keď má dostatok času, pustí sa aj do zdĺhavejších receptov. Jedným z nich je aj pečené mäso z diviny s brusnicovou omáčkou. A hoci sa môže zdať , že jeho príprava zaberie veľa času, nie je to až také zlé - akurát treba rátať s tým, že mäsko potrebuje na upečenie zo dve hodiny. Ale šikovná gazdiná si popri pečení dokáže čas vyplniť aj niečím iným.

    Potrebujeme:

    • mäso z diviny (jelení chrbát)

    Nálev:

    • červené víno
    • borievky
    • cibuľu
    • cesnak
    • soľ
    • čierne korenie
    • korenie na divinu
    • bobkový list

    Príloha:

    • zemiaky
    • olej
    • červenú údenú papriku
    • rascu
    • rozmarín

    Omáčka:

    • brusnicový džem
    • brusnicový kompót
    • 1/2 dl rumu
    • 1 a pol dl červeného vína
    • 2 lyžičky cukru
    • 1/2 lyžičky škorice
    • citrónovú kôru
    • 1 až 2 lyžičky solamylu

    Postup:

    Mäso naložíme do nálevu z ingrediencií aspoň na 24 hodín. Vložíme do pekáča a prikryjeme. Pečieme na 160 stupňoch Celzia asi 2 hodiny, potom pod kontrolou dopekáme.

    Zemiaky prekrojíme na osminky, zmiešame so všetkými ingredienciami a upečieme na 180 stupňoch Celzia asi 45 minút.

    Omáčka: Džem a kompót zalejeme vínom a rumom, podľa kyslosti pridáme cukor, škoricu, citrónovú kôru. Necháme zovrieť, potom chvíľu prevaríme a zahustíme solamylom rozpusteným v troške vody.

    Autor: © Nový Čas

    Vyberáme pre Vás niečo viac

    Súvisiace