Exotické tortilly sú typické pre Španielsko či Mexiko. Pouličné jedlo je čoraz viac v kurze a určite oživí aj váš jedálniček, či už s medovou marinádou, alebo v ostrej verzii.
S medovou marinádou
Potrebujeme: 500 g kuracích pŕs, 1 lyžicu francúzskej hrubozrnnej horčice, 1 lyžicu medu, čerstvý rozmarín, soľ, mleté čierne korenie,
olivový olej, šťavu z 1 citróna, ½ uhorky, 5 reďkoviek, 1
zväzok lahôdkovej cibuľky, 1 fenikel, 100 g cherry paradajok (mix
červených, žltých a oranžových) 4 – 6 tortilla placiek, 200 g kyslej
smotany (16 %), 1 hrsť šalátu
Postup:
- V miske pripravíme marinádu zmiešaním horčice, medu, najemno nasekaného rozmarínu, soli, čierneho korenia, olivového oleja a šťavy z 1/2 citróna. Očistené kuracie prsia marinujeme v miske minimálne 30 minút prikryté papierom na pečenie alebo potravinou fóliou. Namarinované ich grilujeme na rozpálenom grile z obidvoch strán približne 10 minút do zlatohneda.
- Medzitým uhorku, reďkovky, lahôdkové cibuľky, fenikel zbavený vonkajších listov a cherry paradajky dôkladne umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Ugrilované mäso dochutíme šťavou z ½ citróna, soľou a čiernym korením. Prikryjeme alobalom a necháme chvíľu odpočinúť.
- Tortilly krátko opečieme z obidvoch strán na rozohriatom grile. Potom ich potrieme lyžicou kyslej smotany. Do stredu každej tortilly postupne poukladáme všetku nakrájanú zeleninu, mäso nakrájané na plátky a umytý a osušený šalát. Placky pevne zrolujeme a rolky podávame prekrojené na polovice.