S omáčkou chimichurri
Potrebujeme: 2 strúčiky cesnaku, 1 štipľavú papričku, ½ červenej cibule,
1 hrsť čerstvých byliniek (oregano, petržlenová vňať), olivový
olej, šťavu z ½ limitky, morskú soľ v mlynčeku, čierne korenie
v mlynčeku, 300 g kuracích pŕs, morskú soľ v mlynčeku, čierne
korenie v mlynčeku, olivový olej, šťavu z 1 limitky, 1 avokádo,
100 g cherry paradajok, 1 uhorku, 2 lahôdkové cibuľky,
2 uvarené vajcia, 4 tortilla placky, 2 hrste šalátu mix
Postup:
Omáčka chimichurri
- V miske zmiešame najemno nasekaný cesnak, papričku zbavenú jadierok, červenú cibuľu a bylinky. Potom prilejeme olej a limetkovú šťavu. Dochutíme soľou a korením.
Plnené tortilly
- Očistené mäso osolíme, okoreníme a polejeme olejom. Rukami rozotrieme a grilujeme z oboch strán cca 8 minút dozlatista. Hotové ho pokvapkáme šťavou z polovice limetky.
- Avokádo prepolíme a kôstku vyberieme. Dužinu vydlabeme lyžicou, nakrájame na tenké plátky a pokvapkáme šťavou z polovice limetky. Paradajky nakrájame na menšie kúsky. Uhorku, lahôdkové cibuľky a natvrdo uvarené vajcia na tenké plátky.
- Tortilly krátko zohrejeme na grile, následne ich zľahka potrieme omáčkou a do stredu postupne poukladáme pripravené suroviny: šalát, ugrilované mäso nakrájané na plátky, avokádo, paradajky, cibuľky a vajíčka. Opäť prelejeme omáčkou, pevne zrolujeme a prekrojíme na polovice.