Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.03.2022 14:46 | Šport | Šport mix
Foto

Petra Vlhová po najlepšej sezóne kariéry: Už sa teším, ako si s priateľom užijem vlny

Petra Vlhová sa v nedeľu rozlúčila so sezónou Svetového pohára tretím miestom vo finálovom obrovskom slalome.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Už v sobotu uviedla, že túto sezónu hodnotí ako najlepšiu v kariére, zároveň bola aj nesmierne náročná. Slovenská lyžiarka má pred sebou ešte nejaké povinnosti, ale mysľou je už na dovolenke.

Vo francúzskom dejisku Courchevel/Meribel zaostala o 0,37 sekundy na víťaznou Federicou Brignoneovou, druhá bola ďalšia Talianka Marta Bassinová (+0,31 s). Pre dvadsaťšesťročnú Vlhovú to bolo 57. pódiové umiestnenie v kariére. "Som maximálne spokojná, lebo som do toho dala čo sa len dalo. Pozbierala som všetky sily a napokon je z toho tretie miesto, pre mňa je to ako víťazstvo. Som maximálne spokojná, ukončiť takto sezónu je skvelé."

Malý glóbus za hodnotenie disciplíny získala domáca Tessa Worleyová. Tridsaťdvaročná Francúzka vyhrala hodnotenie obrovského slalomu druhýkrát v kariére po roku 2017. V konečnom účtovaní mala o 27 bodov viac ako olympijská víťazka Sara Hectorová, ktorá v nedeľu obsadila až 14. miesto.

"Sledovala som to. Priala som triumf Tesse, ale modlila som sa, aby skončila Mikaela až za mnou, aby som mala pódium. Dopadlo to tak ako malo a ja sa veľmi teším. Tessa už nie je najmladšia, ale mala veľmi vyrovnanú sezónu a zaslúžila si to. Vyhrať malý glóbus po takejto dráme a pred domácim publikom, to sú neopísateľné momenty," povedala Vlhová.

Vo francúzskom stredisku bolo aj počas posledného finálového dňa veľmi teplo, podmienky neboli úplne ideálne. "Nebolo to úplne ideálne, trať bola čoraz horšia, ale celkovo to nebolo až také zlé. Podmienky sa celkom dali zvládnuť," skonštatovala Vlhová.

V budúcej sezóne sa chce zverenka Maura Piniho v "obráku" viac zdokonaliť, táto disciplína bola v tomto ročníku veľmi vyrovnaná. "Prakticky ktorákoľvek z elitnej sedmičky môže vyhrať. Uvidíme, ako to bude ďalší rok."

Pod kopcami v Savojských Alpách boli počas uplynulých dní fanúšikovia z rôznych kútov sveta, Slováci však mali veľké zastúpenie a bolo ich aj počuť. Vlhová si túto atmosféru užívala a užiť si chce aj rozlúčku so sezónou, ktorá je na programe 2. apríla v Liptovskom Mikuláši.

"Snažila som sa o nejakú interakciu, videla som, že je tu veľa fanúšikov. Ja som si to fakt užívala a dnes som veľmi šťastná. V Mikuláši na námestí, na to sa už veľmi teším. Budem tam mať celý tím, čiže aj Talianov a keďže som veľmi neoslávila ani olympijské zlato, tak teraz si to chcem užiť úplne naplno."

Slovenskú lyžiarku potom čaká dovolenka, na ktorú sa už mimoriadne teší. Chce si na nej doliečiť aj šľachu, ktorá ju trápila počas olympiády v Pekingu. "Dá sa to vydržať. Cítim to, občas sa to ozve, potom zasa utíši. Aj preto potrebujem oddych. Neviem ešte kam pôjdem, ale mám rada exotiku a už sa teším, ako si s priateľom užijem vlny. Mám však ešte nejaké povinnosti doma. Ale na oddych sa teším, pretože to bola náročná sezóna a som už dosť vyčerpaná. Desať mesiacov mám nohy v lyžiarkach, je čas ich dať do piesku."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



(ilustračné foto)
Kde sa Slovákom žije najspokojnejšie: V tejto DEDINKE sú najlepšie podmienky na život!
ilustračné foto
Do vojny na Ukrajine sa mala zapojiť aj TÁTO krajina: HROZBA pre medzinárodné spoločenstvo! Príde reakcia?
Foto
Sexi bobistka sa vzdala slovenského občianstva: Podmienky u nás? Je to šialené!
Prezident SR Peter Pellegrini prijal v Prezidentskom paláci v Bratislave ministra zdravotníctva SR Kamila Šaška
Platy zdravotníkov sa zmenia! Prezident prezradil, čo sa podarilo vyrokovať
Hlava štátu doteraz najvýraznejšie skritizovala kabinet Roberta Fica.
Aktualizované
Potvrdené! Prezident sa rozhodol, či podpíše konsolidačný balík
(ilustračné foto)
Loď plná ľudí sa prevrátila pri pobreží Francúzska: Zahynulo malé dieťa!
Na archívnej snímke Richard Lintner a Juraj Slafkovský.
Foto
Lintner sa pustil do zväzu: Slafkovský? Samovražda a facka mladíkovi
Soukup na konanie svojej ex Hanychovej nenachádza slov.
Mimoriadne NECHUTNÉ! Vytočený Soukup reaguje na Hanychovej intímne PRIZNANIE
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Minister Takáč: PPA začne od novembra vyplácať zálohy na priame platby! Kto ich dostane?
Na archívnej snímke z 13. apríla 2022 vodca Hamasu Jahjá Sinwár.
Mrazivé VIDEO posledných chvíľ vodcu Hamasu! Dron natočil Sinwára tesne pred KONCOM
Kamarátov sledoval z obrovskej výšky.
Váš Tip
Traja kamaráti sa vybrali do lesa na Liptove, netušili, kto ich sleduje zo stromu: Šokujúce video!
Smrteľné nešťastie v Hostišovciach: Strop domu sa zrútil na matku († 51) s chorým synom