Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.03.2022 13:47 | Šport | Šport mix

Tréner Vlhovej Mauro Pini po skončenej sezóne: Petra je zázrak

Slovenská reprezentantka v alpskom lyžovaní Petra Vlhová (26) sa pred časom rozhodla o riskantný krok a pred olympijskou sezónou 2021/2022 zmenila hlavného trénera.

Na miesto Livia Magoniho prišiel Mauro Pini. Švajčiar priniesol na lyže liptovskej rodáčky pokoj a radosť. Spolu splnili hlavný predsezónny cieľ a získali zlatú olympijskú medailu v slalome. Veľký krištáľový glóbus síce Vlhová tesne neobhájila, ale siahla po rovnako prestížnej menšej sezónnej trofeji za slalom. Pini hovorí o práve skončenej sezóne 2021/2022 v superlatívoch.

“Bola to úžasná sezóna. Dosiahli sme skvelých trinásť pódiových umiestnení aj olympijské zlato. Neviem, či je to Petrina najlepšia sezóna, ale určite jedna z najlepších,“ prezradil tréner pre Zväz slovenského lyžovania (ZSL).

Slovenka bola v slalome nezastaviteľná. Z deviatich pretekov zvíťazila päťkrát, až osemkrát bola na pódiu. Aj v závere sezóny vo francúzskom Méribeli si pripísala umiestnenie v najlepšej trojici.

“Vždy očakávame pódium, pre tento dôvod sa pretekáme. Avšak, medzi očakávaním a realizovaním je veľký rozdiel. V posledných pretekoch slalomu a obrovského slalomu si umiestnenie na pódiu Petra naozaj zaslúžila. Lyžovala výborne s úsmevom na tvári. Vo finále Svetového pohára je vždy zložitá situácia, keď bojujete o veľký alebo malý krištáľový glóbus s pretekárkami, ktorým už o nič nejde. Petra sa však vie sústrediť na určitý cieľ. Trénuje tvrdo a je cieľavedomá,“ zhodnotil Švajčiar.

Ku koncu sezóny sa ambiciózna Liptáčka výrazne zlepšila aj v obrovskom slalome. Vo Švédsku dokázala zvíťaziť a na samom konci vo Francúzsku si pripísala tretie miesto.

“V Aare šla fantasticky obe kolá, rovnako aj v Lenzerheide na zložitej zjazdovke, ale vypadla. A dobré výkony podala aj v Méribeli. A to sme posledných desať dní netrénovali, lebo sme nemali možnosť. Chceme byť ešte silnejší v obrovskom slalome, tým pádom aj v slalome a aj super-G,“ načrtol plány do ďalšej sezóny Pini, ktorý sa už sústredí na nový ročník.

“Nová sezóna sa už prakticky začala. Je to súčasť mojej práce - plánujeme, vytvárame rezervácie. S Petrou potrebujeme odfiltrovať všetky emócie, zotaviť sa, dobiť baterky po zime a po pár týždňoch začneme znovu. Nový program je na pláne od 24. apríla,“ prezradil plány.

Teraz čaká trénera a jeho úspešnú zverenkyňu toľko očakávaný oddych. Kým Petra Vlhová plánuje dovolenku pri mori, Mauro Pini uprednostní vysokohorskú turistiku. "Pôjdem do Himalájí na 25 dní.“ Svoju prácu si napriek tomu zoberie so sebou. “Nad lyžovaním budem stále rozmýšľať. Ako tréner nemám čas si sadnúť a vypustiť lyžovanie z hlavy. Je to súčasť mojej práce a robím to s láskou," zdôraznil.

Švajčiarsko-slovenská spolupráca bude pokračovať aj ďalej, dohoda na ďalšiu sezónu sa zrodila už skôr. “Petra je zázrak. Ale tento slovenský zázrak stvorila rodina Vlhovcov s víziou, ktorú mali a vynaloženou silou na dosiahnutie svojich snov. Toto je niečo obrovské, čo naozaj považujem za zázrak. Ďakujem Tímu Vlha, je radosť s nimi pracovať,“ vďačne dodal Mauro Pini vo videu pre ZSL.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke stav hladiny rieky Dunaj v Komárne.
Ľudia v Komárne môžu pokojnejšie spávať: Správa, ktorá ich potešila
Na snímke zvýšená hladina Moravy na Kremeľskej ceste medzi Devínom a Devínskom Novou Vsou v Bratislave.
V Bratislavskom kraji sa podarilo sprejazdniť niekoľko ciest: Pozrite sa, o ktoré ide
Prezident USA Joe Biden
Biden sa snaží zmierniť napätie zo všetkých síl: Vyhliadky na zastavenie bojov Izraela sú však čoraz menšie
Na snímke expolicajt Pavol Vorobjov vychádza z Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Dubnici nad Váhom
Proces s expolicajtom Pavlom: Odsúdenému pribudol aj peňažný trest! Pozrite sa, v akej výške
Stav hladiny rieky Dunaj a Alžbetin most v Komárne.
Foto
V Komárne vrcholia prípravy na povodeň: Preskočí hladina Dunaja šokujúce číslo z roku 2013?
Bieloruský prezident Alexander Lukašenko.
Lukašenko udelil milosť desiatkam väzňov: Nastáva zmena jeho režimu alebo je to len PRETVÁRKA?
Zľava minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok, minister životného prostredia SR Tomáš Taraba a predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič.
Taraba ráta škody po povodniach v miliónoch eur: Minister prezradil, odkiaľ vezmú peniaze
Ilustračné foto.
PRVÝ záznam okamihu, keď niekto ZOMIERA: Toto majú byť naše POSLEDNÉ myšlienky! Neuveriteľné...
Lejak a silný vietor udreli na Slovensku v plnej sile
Ničivé následky počasia v Trnavskom kraji: Organizácie hlásia škody v tisícoch eur!
Počet obetí, ktoré si vyžiadali povodne v Česku stúpol
Foto
Počet obetí, ktoré si vyžiadali povodne na Morave stúpol: Ďalší sú stále nezvestní
Na snímke predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Branislav Gröhling
Kancelárie rezortu športu majú byť zaplavené: SaS vyzýva Keketiho na odstúpenie od zmluvy, SNS reaguje!
Irena Bihariova v relácii Diskusný klub so Šimonom Žďárskym.
Bihariová exkluzívne: Ak odvolajú Šimečku, skončia, vyhráme voľby a zostavíme vládu