Vysoké nájmy totiž nedokázali uhradiť, kvôli tomu, že zle varia, a ľudia si domov ich jedlá neobjednávali. Tieto podniky vraj boli v minulosti navštevované len preto, že boli na exkluzívnej adrese. Ľudia tam chodili preto, že išlo o prestížne lokality, nie kvôli vynikajúcim pokrmom. A pandémia tento nešvár zničila.
Gordon zažíval ako podnikateľ aj ťažké časy, ale zároveň si myslí, že pandémia vyselektovala dobré zrná od pliev. Na otázku, ktoré podniky tým myslia, odpovedal: „No, jednoducho nekvalitné podniky na exkluzívnych miestach, a využívali len to, že boli vo skvelých lokalitách a okolo chodilo veľa ľudí. Ale teraz môžeme začať s čistým štítom, to je fajn.“ 55-ročný kuchár si myslí, že aj vďaka pandémii porastie kvalita jedla v reštauráciách. Pretože ľudia sa naučili variť si sami a spoznajú kvalitné suroviny a pokrmy.
„Zákazníci sú teraz oveľa múdrejší a počas posledných dvoch rokov v tomto zmysle zmúdreli. Vedia toho o kvalite jedla oveľa viac, ľudia si vyrábali vlastný kvások a kysnuté cestá, takže všetci pracujúci v reštaurátorstve musia zvýšiť svoju latku. Zvýšte. Svoju. Latku. Arogancia z odboru bola odstránená,“ myslí si Ramsay v rozhovore pre Radio Times.