Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.03.2022 05:00 | Správy | Politika

Odvolávanie ministra Mikulca: Čo všetko má na rováši!

Pod ministrom vnútra Romanom Mikulcom (50) sa opäť triasla stolička.

Odvolávať ho chcel opozičný Smer-SD a ten na to však spolu s ostatnými stranami nedisponuje dostatočnou silou. Mikulec čelí kritike pre spornú zmluvu pre súkromníka, ktorému prenechal starostlivosť o časť utečeneckej krízy. Ten si najal spoločnosť, ktorá blízko spolupracovala s OĽaNO na volebnej kampani.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Zmluva za 2,5 mil. €

Mikulec mal tentoraz padnúť pre zmluvu s firmou Dustream production, ktorú ministerstvo poverilo manažovaním utečeneckej krízy. Rámcová zmluva bola uzavretá na celkovú sumu 2,5 milióna eur. Minister čelil kritike za to, že firmu, ktorá mala doteraz skúsenosti len s organizáciou koncertov a spoločenských podujatí, vybrali priamo, bez výberového konania.

Rezort kritizovali aj za to, že na podobnú úlohu nedisponuje vlastnými ľuďmi, ktorí by úlohu zabezpečili v rámci plnenia svojich pracovných úloh. Mikulec najprv tvrdil, že mu firmu odporučili mimovládky, napokon však priznal, že to bol majiteľ GD Identity a premiérov známy.

 

Vojna policajtov

Opozícia sa usilovala o zosadenie Mikulca viackrát aj minulý rok. Parlament hlasoval o vyslovení nedôvery ministrovi v júni a potom v septembri 2021. Dôvodom bola tzv. vojna policajtov. Šéf rezortu v júni pri svojom odvolávaní povedal, že na Slovensku sa nekoná žiadna vojna policajtov a bezpečnostný systém nie je rozvrátený. Situáciu, keď si jednotlivé policajné zložky a vyšetrovateľské tímy robili akoby naprieky, čo navonok pôsobilo dojmom chaosu a nekompetentnosti, pripísal na vrub tomu, že orgány činné v trestnom konaní mali konečne rozviazané ruky.

 

Pochybenia pri pandémii

Štát čelil od začiatku pandémie COVID-19 kritike, že ju nezvláda. Výhradám a ostrým útokom sa nevyhli nielen premiér Igor Matovič (48) a minister zdravotníctva Marek Krajčí (48), ale výčitky padali aj na adresu Mikulcovho rezortu. Minister musel odrážať útoky za nezvládnutie situácie pri masovom testovaní, keď dochádzalo k chaosu a dlhému čakaniu v radoch, ako aj za kolaps dopravy počas Veľkej noci 2020, keď policajti kontrolovali vodičov osobných áut na hraniciach okresov, keďže pohyb medzi okresmi bol kvôli pandémii zakázaný.

 

Kritika hovorkyne

Najprv mu vyčítali, že ju protežuje, nakoniec od neho sama odišla pre údajné nezhody. Riaditeľka tlačového odboru ministerstva vnútra Barbora Túrosová (34) sa stala známou vďaka partnerstvu s ministrom obrany Jaroslavom Naďom. To sa po šiestich rokoch skončilo a zostal im z neho syn Adam.

Túrosová nedávno prekvapila tým, že pozíciu hovorkyne na rezorte vnútra sama opustila. „Po dlhšom zvažovaní som sa rozhodla zmeniť pracovné prostredie z dôvodu pretrvávajúcich rozdielnych pohľadov na spôsob a mieru komunikácie,“ vyjadrila sa diplomaticky. Podľa informácií Nového Času boli medzi ministrom a jeho hovorkyňou už dlhšie komunikačné problémy.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: irk, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Herečka Nicole Kidman (57).
Intímne PRIZNANIE slávnej herečky: Pri natáčaní TOHTO filmu som mala ORGAZMY!
(ilustračné foto )
Poplach na letisku! Znepokojivé, čo tam je: Zrušili lety, nik nemôže vystúpiť z lietadla
Tank (ilustračná fotografia).
Rus v Bavorsku zabil ukrajinských vojakov: Hrôza, čo im spravil! Ako ho potrestajú?
 Americký minister obrany Lloyd Austin
Minister Austin: USA má dôkazy, že... Aha, čo má robiť KĽDR a Rusko!
(ilustračné foto)
Slovenka obeťou zákerného PODVODU: Do vzťahu investovala obrovské peniaze, no potom...
V bráne RCD Mallorca odchytal v sezóne väčšinu duelov.
Foto
Greif považuje za čudné, že vypadol z reprezentácie: Radšej si oddýchnuť, ako byť do počtu
Minister zdravotníctva Kamil Šaško
Minister Šaško sa má stretnúť s lekárskymi odborármi: Verí v dohodu
Románik dvojice sa začal len nedávno.
Váš Tip
Dubayová PRELOMILA mlčanie o romániku s Jablonským: Zarážajúce PRVÉ slová! To vážne?
Za Katarínou trúchlia najbližší príbuzní aj známi.
Brutálna vražda Kataríny († 60) vo Veľkých Kapušanoch: Polícia obvinila TOHTO muža! Je vo väzbe
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
V zahraničí zadržali Čecha! Zobrali mu mobil a nik NEVIE, kde je: Zvláštne okolnosti
Teherán, hlavné mesto Iránu.
V Iráne obesili 4 ľudí: Zvláštne, za čo prišli o život
Trnavskí policajti v krátkom čase vypátrali dva ukradnuté bicykle aj páchateľov.
Zlodeji v Trnave KRADLI priamo pod kamerami: Polícia ich vypátrala, no potom... Okamžitý telefonát záchranárom!