Vyskúšajte jej recept na francúzske rezne so smotanou pečené v rúre a cesnakovú polievku so zemiakmi.
Potrebujeme:
na rezne
- bravčové rezne (môžu byť aj z iného mäsa)
- 1 až 2 kyslé smotany
- 1 ČL čierneho korenia
- strúhaný syr (mozarella, eidam)
- 1 veľká cibuľa
- zemiaky ako príloha
na polievku:
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 PL červenej sladkej papriky
- 1 PL múky
- 1 PL masti
Postup:
Rezne vyklepeme, nasolíme, okoreníme a poukladáme na plech (nemastíme ho). Na rezne rozotrieme kyslú smotanu.
Dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Medzitým v panvici osmažíme dosklovita cibuľu. Mäso z rúry vyberieme (asi po 10 minútach) a na smotanu pridáme osmaženú cibuľu. Potom vrátime rezne späť do rúry. Po 15 minútach opäť vyberieme rezne a navrch nasypeme strúhaný syr. Pečieme, pokým syr nechytí zlatistú farbu (asi 7 minút).
Podávame s maslovými zemiakmi s petržlenovou vňaťou a so šalátom ochuteným dresingom z kyslej smotany (alebo podľa vlastnej chuti).
TIP:
Keď uvaríme zemiaky, vodu nevylievame, ale urobíme z nej cesnakovú polievku. Na panvicu, na ktorej sme restovali cibuľu, pridáme masť, osmažíme roztlačený cesnak a pridáme múku a červenú papriku. Podlejeme asi 2 dl vody zo zemiakov, premiešame a vylejeme z panvice späť do hrnca s vodou, v ktorej sa varili zemiaky. Ak treba, prilejeme vriacu vodu, aby polievka nebola hustá. Pridáme zopár zemiakov.