Blížia sa veľkonočné sviatky a v slovenských domácnostiach rastie dopyt po tejto komodite. Obchodné reťazce zatiaľ nehlásia jej nedostatok, ale jej priemerná cena stúpa. Len za jeden rok vzrástla takmer o štvrtinu. Aj keď sa stále teší veľkej obľube, existuje množstvo surovín, ktorými ju môžeme nahradiť. Ktoré to sú?
Vláknina
(kúpite v bioobchodoch a lekárňach)
- Zahusťovanie
- pečenie rôznych druhov pečiva
Postrúhaná cuketa/tekvica
- Palacinky, koláče, chlieb
- zahusťovanie zeleninových jedál
Rozmixované zemiaky
- Zahusťovanie slaných jedál
- do cesta na nesladké koláče a pečivo
Popučený banán
- Cesto na palacinky a lievance
Rozmixovaná mäkká fazuľa
- Slané aj sladké cestá na koláče a pečivo
Strúhaná mrkva
- Do mletého mäsa
- pri pečení do cesta
Varená ryža
- Zahustenie krémových polievok
Kešu orechy namočené a rozmixované
- Základ pod krémové koláče
Pudingový prášok
- Zahusťovadlo krémov do koláčov
Kukuričná múka
- Tortilly
- kukuričný chlieb
- cestoviny
- waffle, muffiny, sladké kaše a palacinky
- namiesto strúhanky na obaľovanie
Ryžová múka
- Zahusťovanie omáčok a krémov
- ryžové rezance
- kaše
- zákusky