Odborníci z českého magazínu dTest sa pozreli na u nás predávané značky hriankovačov, aby porovnali ich kvality. Pomerne veľké rozdiely sa ukázali vo viacerých oblastiach. Opiecť chlieb rovnomerne do zlatista zjavne nie je ľahká úloha. „Za mieru aj rovnomernosť opečenia sme neudelili žiadnu veľmi dobrú známku,“ povedala vysvetľuje Hana Hoffmannová, šéfredaktorka magazínu dTest. Padlo pár dobrých, ale väčšina bola uspokojivá či horšia.
Ukázalo sa, že je všeobecne o niečo náročnejšie opekať mrazený toastový chlieb ako ten čerstvý. Z hľadiska kvality konštrukcie a dielenského spracovania sa zišli podarené modely, avšak prekvapil hriankovač De Gusto WD-007. Výrobok má veľmi krehkú konštrukciu z tenkých materiálov náchylných na poškriabanie a rozbitie. Jednotlivé časti k sebe zle pasujú a spoje nedoliehajú. Ako obstáli jeho konkurenti?