Produkty dostávajú body za svoju energetickú hodnotu a obsah nasýtených tukov a soli, zatiaľ čo bielkoviny, vlákniny a ďalšie výživné látky toto kombinované skóre znižujú.
Mediálne kampane podľa Kállayovej úspešne zvyšujú povedomie o dôležitosti zdravého životného štýlu, môžu však mať nižší dosah na sociálne znevýhodnené skupiny obyvateľstva. Ako poznamenal zástupca SR vo Výkonnej rade Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) profesor Jozef Šuvada, súčasný systém označovania potravín, v rámci ktorého sú na zadnej strane obalu podrobné rozpísané výživové hodnoty, sa považuje za ťažko pochopiteľný. Aj preto WHO podľa Šuvadu odporúča implementáciu istého systému označovania prednej strany obalov.
Konferenciu uviedol francúzsky veľvyslanec v SR Pascal Le Deunff, podľa ktorého je systém Nutri-Score "ďalším nástrojom na zlepšenie politiky verejného zdravia," ktorý má umožniť spotrebiteľom orientovať sa na potraviny s lepšou výživovou hodnotou.
Hlavnými organizátormi jednodňovej konferencie v Bratislave, ktorej cieľom je predstaviť odbornej verejnosti systém Nutri-Score, najmä jeho vedecké základy, princíp a výhody zavedenia v praxi, sú Francúzsko-slovenská obchodná komora a Pro Nutri-Score Aliancia. Ďalšími partnermi konferencie sú Francúzske veľvyslanectvo na Slovensku, Veľvyslanectvo Švajčiarskej konfederácie a Švajčiarsko-slovenská obchodná komora.