Jahňací tažin
Na 2 porcie potrebujeme:
• 1 lyžicu olivového oleja
• 2 kusy jahňacej krkovice po 200 g
• morskú soľ a čerstvo pomleté čierne korenie
• ½ cibule, nakrájanej nadrobno
• 2 strúčiky cesnaku, nasekané
• 6 stredných paradajok, nakrájaných na štvrtky
• 50 ml dezertného vína
• ½ lyžičky mletého koriandru
• ½ lyžičky mletej rasce
• ½ lyžičky čili vločiek
• ½ lyžičky mletej škorice
• ½ lyžičky mletej sladkej papriky
• ¼ lyžičky mletého muškátového orieška
• 5 cm kúsok čerstvého zázvoru, nastrúhaného
• 2 cm kúsok čerstvej kurkumy, nastrúhanej
• 1 lyžicu medu
• 25 g mandľových lupienkov
• malý zväzok čerstvého koriandru, nasekaného
Postup:
Na strednom ohni rozohrejte veľkú panvicu, potom vlejte olej. Kusy jahňaciny zo všetkých strán osoľte a okoreňte, potom ich dajte do panvice a opekajte 2-3 minúty, aby pekne zhnedli. Obráťte ich a opekajte ďalšie 2-3 minúty.
Pridajte cibuľu, cesnak a paradajky, potom vlejte dezertné víno. Všetko dobre premiešajte. Pridajte všetko sušené korenie, premiešajte, pridajte nastrúhaný zázvor a kurkumu. Znovu premiešajte a poriadne osoľte a okoreňte. Panvicu nechajte na strednom ohni a duste 5 minút – obsah by mal jemne bublať.
Dochuťte soľou a korením, rozdeľte do 2 nahriatych hlbších tanierov, pokvapkajte medom, posypte mandľovými lupienkami a koriandrom a podávajte.
Dobrú chuť!