Tentoraz sa Lívia rozhodla predviesť svoje umenie z iného súdka. Pre seba a dcérku Rebeku vymyslela jednoduchý a zdravý šalát, ktorý si jej tínedžerka poľahky pripraví už aj sama, pretože nič nemusí vážiť, všetky ingrediencie stačí pridať podľa chuti.
Potrebujeme:
pohánku
vodu
1 cibuľu pokrájanú na prúžky
maslo
olivový olej
listový špenát
himalájsku soľ
1 cukinu
špargľu
1 biely jogurt
mäkký syr Lučina
Na prílohu:
postrúhanú cviklu
citrónovú šťavu
soľ a štipku bieleho korenia
Postup:
Najprv uvaríme v osolenej vode pohánku v pomere 1:1, priebežne miešame. Na záver do nej môžeme priliať trochu olivového oleja. Cibuľku s olivovým olejom podusíme, po chvíli pridáme malý kúsok masla. Keď cibuľka získa zlatú farbu, pridáme listy špenátu, podusíme a osolíme himalájskou soľou. Na druhú panvicu nalejeme menšie množstvo olivového oleja, poukladáme špargľu a opäť pridáme malé množstvo masla. Dusíme na jemnom plameni, následne posolíme himalájskou soľou. Keď čiastočne špargľa zmäkne, odložíme ju bokom, do výpeku položíme cukinu, kým nezozlatne. Ku koncu tiež osolíme. Vymiešame syr s bielym jogurtom a so soľou. Následne všetky ingrediencie naservírujeme na tanier. Doplníme šalátom z postrúhanej cvikle, dochuteným citrónovou šťavou, soľou a bielym korením.
Dobrú chuť!