Ako to bolo? Nuž, Hanka (7) chcela palacinky, a keďže ich nevedel robiť, tak poprosil svokru, aby mu ukázala, ako na to. Odvtedy spevákova dcéra tvrdí, že tatino varí lepšie palacinky než babka!
Potrebujeme
- 2 vajcia
- kokosové alebo ryžové mlieko
- ghee prepustené maslo
- javorový sirup (cca ½ dl)
- špaldovú múku
- štipku soli
- 1 lyžička škorice
- džem
- čučoriedky
- sušené jahody
Postup:
Rozbijeme vajcia a dáme ich do misky, pridáme mlieko (cca ½ l) a rozmiešame. Prisypeme špaldovú múku (podľa potreby, aby sme dosiahli mierne hustú konzistenciu), štipku soli, škoricu. Na panvici rozpálime ghee prepustené maslo (za malú lyžičku) a nalejeme tenkú vrstvu cestíčka. Opečieme z oboch strán. Hotovú palacinky natrieme džemom podľa chuti, zrolujeme a ozdobíme - napríklad čučoriedkami a sušenými jahodami.
Dobrú chuť!