„Chodí sem tak už tretia generácia Šačanov. Vtedajší chlapci sú už dnes zrelí páni, dôchodcovia a stále sem chodia po tú svoju zmrzlinu,“ dopĺňa s úsmevom. Jedným dychom dodáva, že na 90 % majú takú istú ponuku, aká bola aj pred 50 rokmi. „Myslím, že ani chuť sa nezmenila, receptúra je v princípe stále taká istá. Aj preto tu ponúkame tradičné príchuti ako čokoládovú, vanilkovú, jahodovú či citrónovú, bez ktorej si už bežný deň domáci ani nedokážu predstaviť.“
Museli zdražieťOkrem skvelej chuti a tradície ľudí lákajú aj fantastické ceny. Kopček zmrzliny predávajú len za 40 centov. „Mnohí zmrzlinári platia vysoké nájmy, poprípade majú vyššie vstupy do výroby a prevádzky, než máme my. Taktiež si každý robí cenovú politiku takú, ako ho to okolnosti pustia. Treba brať do úvahy aj to, že zmrzlina je záležitosť 7 mesiacov. Niektorí, čo majú nájmy, musia platiť aj tých zvyšných 5 mesiacov, čo sa, samozrejme, premietne do ceny,“ opísal Bačo.
Ako spomínal, zdražovanie sa nevyhlo ani im. „Tento rok sme dvihli cenu o 10 centov. Vlani stál kopček zmrzliny 30 centov. V roku 2019 len 25 centov,“ opísal. Podľa slov zmrzlinára historickú kontinuitu zmrzlinárne nenarušila ani pandémia. „Prispôsobili sme sa a prešli sme na okienkový predaj,“ povedal Bačo, ktorého práca zmrzlinára nesmierne baví a napĺňa.