Podľa autorov totiž konzumácia dvoch až štyroch šálok kávy denne znižuje riziko úmrtia zo všetkých príčin až o tretinu. Ľudia, ktorí pijú kávu, majú až o tretinu menšiu pravdepodobnosť, že zomrú predčasne. V štúdii zahŕňajúcej 170-tisíc zdravých Britov vo veku 50 rokov sa vedci zamerali na rozdiely medzi jedincami, ktorí pili nesladenú kávu, sladenú kávu alebo vôbec žiadnu kávu v priebehu siedmich rokov.
Autori zistili, že konzumácia dvoch až štyroch šálok denne je ideálnou mierou pre zdravie človeka a toto množstvo znižuje riziko predčasného úmrtia na akékoľvek príčiny až o tretinu.
„Táto štúdia podporuje výsledky, ktoré boli pozorované v mnohých ďalších výskumoch, z ktorých vyplýva, že mierny príjem kávy môže byť zdraviu prospešný,“ uviedli autori z čínskeho Kuang-čchu, ktorí na výskume pracovali s vedcami z Birminghamskej univerzity.