Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Pripravte si špecialitu od Michala Kovačiča: Zemiakové placky bez múky musíte vyskúšať!

Pripravte si špecialitu od Michala Kovačiča: Zemiakové placky bez múky musíte vyskúšať!

Zdroj: d. kristl

Reklama

Známy moderátor politických diskusií a najnovšie aj odvážny tanečník z Let’s Dance Michal Kovačič (39) priznáva, že doma varí len málo, pretože u nich v kuchyni je jednotkou manželka Zuzana.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Pripravte si špecialitu od Michala Kovačiča: Zemiakové placky bez múky musíte vyskúšať!

    Ale ak príde na chalupu, tam sa za sporák pokojne postaví. Preto dnes navarí typické chalupárske jedlo - zemiakové placky, ktoré sú jeho špecialitou. Michal do nich totiž nepridáva múku.

    Potrebujeme:

    • 4 veľké zemiaky
    • 1 vajíčko
    • niekoľko strúčikov cesnaku (podľa chuti)
    • majoránku
    • soľ
    • olej


    Postup:

    Zemiaky ošúpeme a nastrúhame (na hrubom aj na jemnom struháku), rozpučíme cesnak, soľ, pridáme vajíčko a majoránku. Čím viac majoránky, tým lepšie. Na panvici rozpálime olej a naložíme pripravené cesto tak, že po celom dne panvice rozotrieme cesto na tenkú placku, no nie úplne kompaktnú - musia tam zostať aj diery. To je Michalov zlepšovák, aby bola placky chrumkavejšia. Škrobová voda zo zemiakov je vraj najlepšie „lepidlo“, preto nepridáva múku. Upečené placky podávame napríklad s kyslou smotanou a ako ozdobu môžeme použiť zeleninu - napríklad cherry paradajky.

    Autor: © Nový Čas, red

    Vyberáme pre Vás niečo viac

    Súvisiace