Ale ak príde na chalupu, tam sa za sporák pokojne postaví. Preto dnes navarí typické chalupárske jedlo - zemiakové placky, ktoré sú jeho špecialitou. Michal do nich totiž nepridáva múku.
Potrebujeme:
- 4 veľké zemiaky
- 1 vajíčko
- niekoľko strúčikov cesnaku (podľa chuti)
- majoránku
- soľ
- olej
Postup:
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame (na hrubom aj na jemnom struháku), rozpučíme cesnak, soľ, pridáme vajíčko a majoránku. Čím viac majoránky, tým lepšie. Na panvici rozpálime olej a naložíme pripravené cesto tak, že po celom dne panvice rozotrieme cesto na tenkú placku, no nie úplne kompaktnú - musia tam zostať aj diery. To je Michalov zlepšovák, aby bola placky chrumkavejšia. Škrobová voda zo zemiakov je vraj najlepšie „lepidlo“, preto nepridáva múku. Upečené placky podávame napríklad s kyslou smotanou a ako ozdobu môžeme použiť zeleninu - napríklad cherry paradajky.