Treba predstavovať Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, ktorá sa za niekoľko desaťročí stala ikonou a najpredávanejšou whisky na svete? Vyrába sa jedine v Lynchburgu v americkom štáte Tennessee, v liehovare, ktorý je prvým registrovaným liehovarom v Spojených štátoch.
Jej unikátny výrobný proces sa od založenia destilérky v roku 1866 nezmenil. Základom je kvasiaci slad, ktorý obsahuje približne osemdesiat percent kukurice, zvyšok tvorí raž a jačmenný slad. Základné zložky sa zmiešajú s čistou vodou pochádzajúcou z vápencových jaskýň. Po destilácii sa nechá pomaličky prekvapkávať kvapku po kvapke cez tri metre vysoký stĺpec dreveného uhlia. Proces prekvapkávania, pri ktorom sa whisky zbavuje nečistôt vzniknutých pri destilácii, získava jemnejšiu chuť a typickú arómu, trvá sedem až desať dní. Potom sa stáča do vypaľovaných sudov z amerického bieleho duba a uloží sa na zrenie. Zreje približne 4 – 6 rokov.
Jablkovú novinku v rodine Jack Daniel´s si obľúbili nielen fanúšikovia Jacka, ale i priaznivci ochutených variantov prémiových značkových destilátov. Vo sviežej hladkej whiskey Jack Daniel‘s Tennessee Apple sa totiž sladkastá, jemne drevitá Tennessee whiskey kombinuje s tónmi vanilky a chuťou šťavnatých zelených jabĺk. Uznanlivé hodnotenia tejto skvelej ovocnej lnovinky sa šíria už aj z radov fanúšikov miešaných nápojov, ktorí ju radi kombinujú s citrónovou sódou či zázvorovým pivom.
• 50 ml Jack Daniel’s Tennessee Apple
• 200 ml citrónová sóda
• koliesko citróna
Pohár naplníme ľadom, nalejeme whiskey a doplníme citrónovou sódou. Ozdobíme citrónovým kolieskom.