Zdravá slovenská ryba skombinovaná so zeleninou - kto by takúto pochúťku nemal rád!
Grilovaný pstruh plnený zeleninou
Potrebujeme:
Plnené pstruhy:
- 2 celé pstruhy
- 1 fenikel
- 1 šalotku
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 menšie paradajky
- morskú soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
- čerstvý tymian
- olivový olej
- šťavu z 1 citróna
Bylinkové pesto:
- čerstvé bylinky (bazalka, petržlenová vňať, mäta)
- 1 strúčik cesnaku
- ½ šalotky
- šťavu z ½ citróna
Postup:
Plnené pstruhy
- Očistený fenikel (vňať odložíme na neskôr), šalotku, strúčiky cesnaku a paradajky nakrájame na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a posypeme tymianom.
- Z umytých a osušených rýb vyberieme kostry tak, že ich po celej dĺžke najprv podoberieme nožíkom až ku chrbtovej kosti a potom celé kostry vyberieme. Ryby ešte očistíme od malých kostičiek. Potom ich zvnútra osolíme, okoreníme, naplníme pripravenou zeleninou, uzatvoríme a stiahneme kuchynských špagátom. Rošt grilu potrieme olejom a grilujeme z obidvoch strán dozlatohneda. Ryby počas grilovania môžeme pokvapkať olejom a tesne pred dokončením aj citrónovou šťavou.
Bylinkové pesto - V menšej miske zmiešame najemno nasekané bylinky, strúčik cesnaku a polovicu šalotky. Pokvapkáme citrónovou šťavou, olejom a dochutíme soľou a korením.
Servírovanie - Grilované pstruhy prelejeme bylinkovým pestrom a dozdobíme feniklovou vňaťou.
Dobrú chuť!