Čašníci a čašníčky si zmerali šikovnosť na skoro 1,5 kilometrovom okruhu s fľašou prosecca a naplneným pohárom.
Na začiatku letnej sezóny prišli čašníci do Smokovca ukázať svoju šikovnosť. Uskutočnil sa tu beh medzi reštauráciami a kaviarňami. „Prihlásilo sa nám 30 čašníčok a čašníkov. Každý dostal tácku, zatvorenú fľašu prosecca a naplnený pohár. Ich úlohou bolo s tým prebehnúť skoro kilometer a pol dlhú trať a prísť do cieľa s čo najplnším pohárom, celou fľašou a najlepším časom,“ popísal Vlado Mikolaj - organizátor a riaditeľ pretekov.
„Je to viac o zábave a stretnutí sa ľudí z branže, ale vidím, že to všetci zobrali aj ako vážnu súťaž. Niektorí bežali priamo okolo svojich prevádzok a nechceli sa nechať zahanbiť. Priznám sa, že až dnes som sa dozvedel, že sme vlastne nadviazali na dlhoročnú tradíciu takejto súťaže, ktorá bola v Tatrách ešte za socializmu a mala veľkú popularitu. Zúčastňovala sa aj stovka čašníkov z celej republiky. Každý v čašníckej uniforme a lakových topánkach,“ dodal Mikolaj.
Za úžasného skandovania a povzbudzovania všetkých žien a mužov s táckou v ruke to nakoniec vyhral Ukrajinec Olexander Pecerytsia. Pracuje ako čašník v hoteli Borovica na Štrbskom Plese a na Slovensko prišiel pred piatimi rokmi zo strednej Ukrajiny „Tu som vyštudoval Hotelovú školu a potom sa tu zamestnal. V Tatrách sa mi veľmi páči aj kvôli tomu, že to tu príjemne žije,“ povedal Olexander. Odhalil nám aj jeho premyslenú stratégiu víťazstva.