Najmenej priaznivé správy priniesli analýzy nežiaducich látok. Laboratórium sa zameralo na alternatívne mykotoxíny a pesticídy, čo sú zdraviu škodlivé látky. Ich množstvo v niektorých výrobkoch nepríjemne prekvapilo. Čo sa týka množstva paradajok vo výrobku, odborníci z magazínu dTest ho zisťovali výpočtom.
Najprv zmerali obsah vybraných látok a z toho potom výpočtom zistili, akému množstvu „teoretických“ paradajok namerané hodnoty zodpovedajú. „Ukázalo sa, že 100 g všetkých výrobkov bolo vyrobených z viac ako 100 g paradajok,“ vysvetľuje Hana Hoffmannová, šéfredaktorka magazínu dTest a dodáva, že okrem obsahu paradajok sledovali aj intenzitu červenej farby, ktorá vypovedá o kvalite použitej suroviny a má súvislosť aj s obsahom prospešného paradajkového farbiva lykopénu.