3. Mrkva
Základom kapustového šalátu je strúhaná mrkva – a vždy surová. Brownová povedala, že varená mrkva však „obsahuje viac beta-karoténu ako surová mrkva, čo je látka nazývaná karotenoid, ktorú telo premieňa na vitamín A“. Vitamín A podporuje rast kostí, zrak a imunitný systém.
Brownová prezradila tiež dva tipy na varenie mrkvy, aby podporila jej skutočný potenciál. "Varenie mrkvy so šupkou viac ako zdvojnásobuje jej antioxidačnú silu," povedala. „Pred krájaním by ste mali mrkvu uvariť celú, pretože zabráni úniku živín do vriacej vody. Vyhnite sa vyprážaniu mrkvy, pretože sa zistilo, že znižuje množstvo karotenoidov.“
Vedeli ste? Odborníčka na výživu radí: 8 druhov zeleniny, ktoré sú zdravšie, ak si ich uvaríte
Že varením príde zelenina o najdôležitejšie vitamíny? Nie je to vždy tak!